Tribina „Značaj redovnih preventivnih pregleda za decu i odrasle“ u Zaječaru u četvrtak

Timočki omladinski centar – Grad Zaječar

U okviru serijala tribine „Zaječarci moraju biti zdravi“,u prostorijama Timočkog Omladinskog Centra i Prostora za POMAK u Zaječaru biće organizovana prva tribina „Značaj redovnih preventivnih pregleda za decu i odrasle“, u četvrtak 23.juna 2022.

Prvi serijal tribine „Zaječarci moraju biti zdravi“ počeće razgovorom sa dr Vladanom Bogdanovićem, lekarom opšte medicine u Domu zdravlja Zaječar i dr Žaklinom Najdić, pedijatarrom.

Na tribini će biti reči o tome koji se to preventivni pregledi mogu obaviti u Domu zdravlja Zaječara, kada je pravo vreme za koje preventivne preglede, koji je značaj preventivnih pregleda u sprečavanju i ranom otkrivanju bolesti, koji je značaj prevencije polno prenosivih infekcije od najranijeg uzrasta, kao i o tome koji je značaj dostupnosti vakcine protiv Humanog papiloma virusa HPV za decu i mlade.

Tribine mogu da prate svi zainteresovani građani koji svoje prisustvo najave popunjavanjem kratke kontakt forme. Popunjavanje kontakt forme je neophodno zbog ograničenog broja mesta u Prostoru za POMAK.

Tribine „Zaječarci moraju biti zdravi“ organizuju se u okviru projekta Javno zdravlje na lokalu koji realizuje Timočki Omladinski Centar, a u okviru projekta Dijaloga Promena Beogradska otvorena škola ,a uz podršku Evropske unije.

Početak tribine je u 18.00 sati.

Prethodni članci