Grad Zaječar najozbiljniji kandidat za organizaciju jedanaeste Republičke smotre Saveza izviđača Srbije

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, razgovarao je juče sa petočlanom komisijom Saveza izviđača Srbije i predstavnicima izviđačkog odreda „Đorđe Simeonović” iz Zaječara o organizaciji jedanaeste Republičke smotre SIS.

Komisija je obišla sve raspoložive resurse koje Zaječar ima, od Popove plaže, preko park-šume Kraljevica, brojnih sportskih terena i Grliškog jezera, Feliks Romulijane i drugih lokacija koje bi omogućile da grad Zaječar bude domaćin jedanaeste Republičke smotre Saveza izviđača Srbije naredne godine. Ta smotra imaće i međunarodni karakter, okupiće oko dve hiljade učesnika,a od čega će skoro pet stotina biti skauti iz inostranih zemalja. Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić upoznao je predstavnike Saveza izviđača Srbije sa mogućnostima Zaječara, istakavši da naš grad ima veliko iskustvo sa organizacijom velikih manifestacija, kao što je, na prvom mestu, „Zaječarska gitarijada”.

Starešinstvo Saveza izviđača Srbije odlučiće, uskoro, koji od dva grada kandidata, Zaječar ili Obrenovac, ima bolje uslove za organizaciju ovog velikog međunarodnog skupa izviđača i skauta. Gradonačelnik Zaječara izrazio je spremnost i podršku da grad Zaječar bude domaćin ovako velike manifestacije i zajedno sa gradskim JKP, u svemu pomogne održavanje ove desetodnevne manifestacije.

Izvor: zajecar.info

Prethodni članci