Gradonačelnik Zaječara obišao radove na rekonstrukciji puta „Brusnička petlja”

Nastavljena je rekonstrukcija puta „Brusnička petlja” – Brusnik kod Zaječara, a radove na ovoj deonici obišao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa saradnicima. Radove na ovoj deonici izvodi preduzeće “Štrabag”, a stanovnicima Brusnika i drugih sela ova rekonstrukcija puta je od velikog značaja. „Put kao put nismo imali 50 godina kako valja. Evo sad se put radi, biće i asfaltiran. To je žila kucavica za ceo ovaj region, za Rajac, Tabakovac, Klenovac i krajnje je vreme bilo da se ovo uradi. Očekujem da asfaltiramo uskoro i da svečano otvorimo ovaj put“ rekao je Mile Perić, predsednik Saveta mesne zajednice Brusnik. Trenutno se radi deonica od 700 metara, a u narednom periodu biće urađeno 5.100 metara. Vrednost ukupne investicije je oko 104 miliona dinara.

„Prošlo je godinu i po dana od kada smo najavili sa ministrom Momirovićem da će biti rekonstruisana ova deonica. Veoma je bitan ovaj put, koji će povezati mnoga sela, najbitnije naravno Brusnik, Tabakovac i Klenovac, ali i na dalje prema negotinskim selima – Tamnič, Rajac i druga sela. Ova deonica koja se radi je 5,8 kilometara i podeljeno je u dve deonice. Prva je ova od 700 metara, a druga 5,1 kilometar. Na ovaj način omogućićemo ljudima iz ovih sela da konačno dobiju normalan put, jer ova deonica nije rekonstruisana još od ’70.-tih godina. Preko Tamniča do Rajca biće urađeno i time ćemo zatvoriti jedan krug. To je bitno i zbog toga što Brusnik ponovo počinje da živi, ali i Rajac kao turistička destinacija i Rogljevo. Ovim će sva ova sela biti povezana do Zaječara i Negotina“ naglasio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić najavio je da će na proleće biti rekonstruisan put “Metriška petlja” – Metriš i “Salaška petlja” – Velika Jasikova. Tokom 2025. godine radiće se i projekat, putni pravac Trnavac – Čokonjarska Železnička stanica – Gradskovo.

Prethodni članci