Gradska smotra recitatora “Pesniče naroda mog” održana u zaječarskom teatru

U zaječarskom pozorištu održana je Gradska smotra recitatora “Pesniče naroda mog” na kojoj je učestvovalo 22 takmičara iz osnovnih i srednjih škola, podeljenih u tri kategorije.

Žiri koji su sačinjavali zaječarski glumci Predrag Grbić – predsednik i Gabrijel Bećarević – član, kao i profesorka srpskog jezika i književnosti Milena Aleksić – član, doneo je odluku da u kategoriji mlađeg uzrasta: prvo mesto osvoji Ana Jovnaš, učenica 4. razreda OŠ “Ljuba Nešić”; drugo mesto Magdalena Petković, učenica trećeg razreda OŠ “Desanka Maksimović”; a treće mesto Eva Todorović, 4. razred, OŠ “Ljuba Nešić”.

U kategoriji srednjeg uzrasta: prvu nagradu osvojila je Lenka Jovanović, učenica 7. razreda; drugu Veljko Ljubisavljević, učenik 5. razreda; a treću Lara Žikić, učenica 6 razreda, svi iz OŠ “Desanka Maksimović”.

U kategoriji starijeg uzrasta: prvo mesto osvojila je Anastasija Perić, učenica drugog razreda zaječarske medicinske škole; dok druga i treća nagrada nisu dodeljene.

Nagrađeni recitatori u sve tri kategorije stekli su pravo učešća na Okružnoj smotri recitatora koja će 19. aprila biti održana u Knjaževcu.

Organizator Gradskog takmičenja recitatora je Narodno pozorišta Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u saradnji sa osnovnim i srednjim školama na području grada, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Prethodni članci