Gradu Zaječaru odobren projekat: Pošumljavanje zapadnog dela Spomen park-šume „Kraljevica”

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je u Palati „Srbija” ugovore na osnovu kojih će biti dodeljena sredstva Ministarstva za ukupno 42 projekta pošumljavanja i ozelenjavanja, koji će se u ovoj godini realizovati u 37 lokalnih samouprava širom Srbije, među kojima je i grad Zaječar.

Sa predstavnikom grada Zaječara, načelnikom Odeljenja za objedinjene javne nabavke i lokalni ekonomski razvoj Ivanom Živkovićem, ministarka Vujović potpisala je Ugovor o sufinansiranju realizacije projekata pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2022. godini na teritoriji grada Zaječara.

Ukupna sredstva za realizaciju ovog projekta iznose 1.341.534,00 dinara, a pošumljavaće se Spomen park-šuma „Kraljevica”.

Cilj ovog projekta je pošumljavanje zapadnog dela Spomen park-šume „Kraljevica”, koja je pretvorena u divlju deponiju, a uklanjanjem iste i pošumljavanjem degradiranog prostora, uspostaviće se prirodna funkcija ovog dela Kraljevice, sa očuvanim prirodnim vrednostima u funkciji trajnog ekološkog, turističkog i zdravstveno -rekreativnog značaja.

Prema rečima ministarke Vujović, realizacijom ovih projekata širom Srbije, unapređuje se kvalitet života građana i daje doprinos podizanju svesti o značaju pošumljavanja za očuvanje kvaliteta životne sredine.

Prethodni članci