Humanitarna zumba žurka za Marinu

Humanitarna zumba žurka i karaoke biće održani u Omladinskom centru u Zaječaru, u sredu, 21. februara 2024. godine kako bi podržali lečenje Marine Nikolić iz Zaječara.

Inicijativu su pokrenuli teretana „Body fit plus“ i Omladinski centar Zaječar, s ciljem da zajedno pruže podršku Marini i njenim bližnjima.

Ulaz je 200 dinara, a sav prihod biće direktno doniran za Marinino lečenje.

Početak događaja zakazan je za 20 sati.

Marina je prevremeno rođena u šestom mesecu blizanačke trudnoće. Ustanovljeno je krvarenje na mozgu i u plućima, a ustanovljena dijagnoza je cerebralna paraliza (G80 Paralysis Cerebralis infantilis). Od prve godine života je intenzivno obavljala fizikalne tretmane radi poboljšanja zdravstvenog stanja, a sa 11 godina je prvi put otpočela hod na štakama. U februaru 2017. godine izvršena je operacija oba stopala i tetiva nakon čega je usledila rehabilitacija. Marina se kreće uz pomoć štaka, dok invalidska kolica koristi zbog dužih i napornijih relacija. Prisutan je povišen tonus muskulature gornjih i donjih ekstremiteta. Kako bi Marina prohodala potrebni su intenzivni tretmani neurorobotikom, koji iziskuju visoke troškove zbog čega je neophodna pomoć svih ljudi dobre volje u vidu donacija. Sredstva su joj potrebna za specijalističke preglede, neurorobotsku rehabilitaciju, kao i za troškove smeštaja u toku lečenja.

Novac za Marinu Nikolić, može se donirati i:

Putem SMS poruke: 1620 na 3030;

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001811473-55;

Uplatom na devizni račun: 160-6000001812516-30.

Prethodni članci