Humanitarnom akijom, druženjem sa književnicom Vesnom Aleksić i izložbom biće obeležena Dečja nedelja u Zaječaru

Dečje odeljenje Matične biblioteke „Svetozar Marković“ Zaječar i ove godine obeležiće različitim aktivnostima Dečju nedelju.

Tokom cele nedelje, kao i ovih godina, u saradnji sa Crvenim krstom grada Zaječara i njihovim volonterima, biće sprovedena humanitarna akcija „Drug drugu“, tokom koje će biti prikupljena odeća, obuća, školski pribor, igračke, ćebad, oprema za bebe itd. Crveni krst će sve prikupljeno raspodeliti najugroženijoj deci na teritoriji grada.

Kao poseban događaj biće gostovanje književnice, dečjeg pisca, Vesne Aleksić, u čijim pričama i romanima uživaju kako deca, tako i odrasli. Drugari iz OŠ „Desanka Maksimović” Zaječar (učenici IV1, učiteljice Selene Avramović), za to druženje pripremili su scenski prikaz likova iz slovenske mitologije, po tekstu knjige „Kaljavi konj”, koja je najčitanija knjiga ove gošće. Vesne Aleksić družiće se sa najmlađim čitaocima u sali Muzičke škole u Zaječaru, u utorak, 3. oktobra 2023. u 13:00 časova.

U petak, 6. oktobra 2023. biće otvorena izložba dečijih radova na temu „Priča o mom kućnom ljubimcu” koja je prikazana i pričom i crtežom (u zavisnosti od broja pristiglih radova izložba će biti postavljena i sledeće nedelje), obaveštavaju iz zaječarske biblioteke.

Prethodni članci