U centru Zaječara realizacija projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ 26. septembra

Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova u školskoj 2023/2024. godini u osnovnim školama u Republici Srbiji realizuju projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“.

Ciljevi Projekta su podizanje svesti kod učenika osnovnih škola o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanje različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanje strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanje saosećanja i informisanje o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Kako bi zajednički uspešno započeli sprovođenje projekta, iz PU Zaječar pozivaju sve učenike osnovnih škola sa područja grada Zaječara, da sa roditeljima, starateljima i nastavnicima uzmu učešće u promotivnim radionicama koje će biti održane u utorak, 26. septembra, na Trgu oslobođenja u Zaječaru sa početkom u 10:00 časova.

Roditelji, deca i nastavnici ovom prilikom moći će da razgovaraju sa policijskim službenicima i vatrogascima, iznesu pitanja, predloge i eventualne nedoumice.

Pored navedenog sve učesnike očekuje niz zanimljivih igara i pratećeg sadržaja.

„Pozivamo vas da zajedno i bezbedno započnemo novu školsku godinu i bolje se upoznamo kroz razgovor, igru i druženje“, stoji u saopštenju.

Prethodni članci