Intenzivnija izlagačka delatnost borskog muzeja u ovoj godini

Programe i manifestacije koje zbog aktuelne epidemije virusa Muzej rudarstva i metalurgije u Boru nije bio u prilici da organizuje u prethodnoj,  nadležni očekuju da će, uz određena prilagođavanja postojećim okolnostima,  biti u prilici da realizuju u tekućoj godini.  Prvenstveno kada je reč o organizaciji izložbi Arheološkog i Etnološkog odeljenja.

Izlagačku delatnost smo ove godine otvorili izložbom umetničkih fotografija  „Tender“ autora Đorđa Odanovića koje su snimljene u RTB-u Bor. Nakon ove na redu je izložba akademskog skulptora iz Negotina, a potom za Osmi mart u planu je dekorativna izložba predmeta mlade borske umetnice Marije Jonović. U okviru izlagače delatnosti u galeriji ovog muzeja Borani će, ove sezone biti u prilici da pogledaju i nekoliko gostujućih izložbi“ istakla je Suzana Mijić, etnolog u Muzeju Rudarstva i metalurgije Bor.

Borski muzej je u cilju opremanja depoa i zaštite postojećih kulturnih dobara sa nekoliko projekata konkurisao kod Ministarstva kulture i informisanja. Inače, u skladu sa epidemiološkom situacijom Muzej rudarstva i metalurgije u Boru će, za sada sve izložbe otvarati bez prisustva publike. Posetioci će biti u prilici da ih pogledaju tokom perioda predviđenog za njihovo izlaganje uz poštovanje preventivnih mera zaštite protiv korona virusa.

Izvor: rtvbor.rs

Prethodni članci