Investicioni potencijali istočne Srbije uspešno predstavljeni u Beogradu

Danas su u Beogradu, u velikoj konferencijskoj sali hotela „M“, uspešno predstavljeni investicioni potencijali istočne Srbije. Prezentacija je izazvala veliko interesovanje poslovne zajednice i okupila više od 70 učesnika. Na prezentaciji je učestvovalo 18 ambasada, dvadesetak stranih kompanija kao i više stranih privrednih komora, bilateralnih poslovnih asocijacija, međunarodnih organizacija, kao i drugih koji se bave investicijama.

Na prezentaciji su predstavljene prednosti poslovanja i investiranja u istočnu Srbiju, kao i 32 investicione mogućnosti, projekata i lokacija u istočnoj Srbiji, kao što su npr: industrijske zone, projekti JPP, životne sredine, prehrambene industrije, turizma, hemijski park, više brownfield-a, spa i welnes, itd.

Prezentaciju je organizovao RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije zajedno sa opštinom Knjaževac. Na prezentaciji su govorili:

  • Radoš Gazdić, vd. direktor Razvojne agencije Srbije, koji je predstavio investicioni ambijent u Srbiji;
  • Anne-Kristin Piplica, šef privrednog odeljenja Ambasade SR Nemačke, koja je dala svoje viđenje potencijala istočne Srbije i predstavila podršku koju Nemačka pruža.
  • Vladan Jeremić, direktor RARIS-a, koji je predstavio 11 glavnih prednosti istočne Srbije,
  • Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, koji je na primeru svoje opštine detaljno predstavio kako opština pomaže investitorima.

Na prezentaciji je poručeno da je istočna Srbija dobro mesto za investicije za one kojima nije presudno da su baš na autoputu i ne žele da previše plaćaju zemljište i njegovo opremanje a ipak žele lokaciju sa dobrim saobraćajnicama. Prednosti istočne Srbija su takođe i dobar izbor lokalnih dobavljača, kvalifikovani radnici, činjenica da još uvek nema velike konkurencije stranih investitora kao i dobra podrška na lokalu. Na kraju prezentacije je prihvaćen predlog RARIS-a da se sledeći sastanak organizuje u istočnoj Srbiji krajem oktobra meseca.

Za više informacija o investicionim potencijalima istočne Srbije posetite www.investeastserbia.com.

Prethodni članci