Ivan Vučković prvi čovek Timoka: Prvi smo obavestili oficira za integritet FSS

Nakon što je UEFA dojavila FSS o nameštenoj utakmici između pančevačkog Železničara i zaječarskog Timoka u 9. kolu Prve lige Srbije, oglasio se generalni direktor FK Timok 1919 Ivan Vučković.

– Tokom pomenute utakmice u Pančevu primetili smo sa tribina da se neki naši igrači ponašaju sumljivo i neprofesionalno na terenu, da se ne zalažu i ne pružaju maksimum. Posle utakmice održali smo vanrednu sednicu Upravnog odbora kluba, na kojoj smo sa događajima upoznali i ostale članove rukovodstva kluba, a potom smo o našim sumnjama i čudnom ponašanju nekih naših fudbalera odmah i prvi upoznali oficira za integritet FS Srbije. Odmah smo uzeli izjave od svih fudbalera i članova stručnog štaba i sve to prosledili FS Srbije, a sa sumljivim igračima smo raskinuli ugovore i za njih su vrata Timoka zatvorena – rekao nam je Ivan Vule Vučković, prvi čovek zaječarskog Timoka.

Bez potpitanja je nastavio da iznosi činjenice:

– Kao klub sa bogatom i dugom tradicijom uvek smo se zalagali za poštenu, fer i korektnu igru i time se ponosimo. U 103 godina postojanja Timoka (Timok je osnovan 1919. godine) nikada i niko nije bacio mrlju na ovaj klub, koji je sa ponosom sinonim sportskog Zaječara. Istakao bih i da smo do sada uvek imali izvanrednu i obostranu saradnju sa čelnicima FS Srbije, FS RIS, FSZO i GFS Zaječara. Tako je bilo ranije, tako je sada, a tako će sa sigurnošću biti i u narednom periodu. Uvek. Sa ponosom ističem da je Timok nosilac razvoja fudbala u Timočkoj krajini i šire. U našim redovima osim seniorskog pogona sa puno uspeha funkcioniše još šest mlađih kategorija, sa preko 300 talentovanih poletaraca, koji su budućnost kluba – kaže Vučković.

Da podsetimo, Timokovci su jesenji deo prvenstva završili na 15. pretposlednjem mestu prvoligaškog karavana, pa im na proleće predstoji žestoka borba za očuvanje statusa. U suprotnom, zna se… Dok se igrači nalaze na (ne)zasluženom odmoru, čelnici kluba u predstojećem prelaznom roku zahvaliće se na daljoj saradnji nekim fudbalerima kojima je Prva liga preveliki zalogaj, a u isto vreme pokušaće da ojačaju svoje redove sa kvalitetnijim fudbalerima, sposobnim da sa Timokom doplove do mirne luke.

Početak priprema za nastavak sezone zakazan je za 10. januar 2022. godine.

Novica Petković Skela

Prethodni članci