Jadran Milojević FK Rtanj: „Nije cilj samo bolji plasman već i afirmacija mladih igrača“

Tempo Radio - Lepo je živeti u Boljevcu - Objava 02

Fudbalski klub “Rtanj” iz Boljevca, nakon dve sezone igranja u Zaječarskoj okružnoj ligi, prošle sezone se vratio u Zonu ”Istok” i u jakoj konkurenciji sa dosta mladom ekipom uspeo je da se plasira na sredini tabele sa osvojenih 30 bodova.

Što se tiče predstojeće sezone 2023/2024 veoma agilna Uprava kluba, u dogovoru sa mladim trenerom Markom Terzićem Piksijem, rešila je da ove godine podigne lestvicu na viši novo i pokuša da ponovo uđe u Srpsku ligu „Istok“ gde su se takmičili u sezoni 2017/2018 i 2018/2019. Pripreme su počele 13. jula a na prozivci se pojavilo 20 igrača, neki iz prošlog prvenstva, a neki koji su došli kao pojačanja.

„Cilj u novoj sezoni nije samo bolji plasman, nego i afirmacija novih mladih igrača, kojima šef struke Marko Terzić daje puno minuta za dokazivanje. U prvom roku za sada su ekipi pristupili golman Nikola Trailović – iskusan čuvar mreža “Radničkog” iz Niša, iskusan štoper Ivan Stanković iz Bora i vezista Dejan Adamović iz Šarbanovca, bivši igrač Dunava iz Prahova i Bora. Velika pojačanja u klubu su i golgeteri iz prethodnih sezona, povratnici Marko Dujkić posle preloma noge i Bogdan Cakić koji nije igrao skoro ceo drugi deo prvenstva. Prva prijateljska utakmica odigrana je u Sokobanji protiv “Trebiča” gde smo remizirali 1:1, a u drugoj kontrolnoj utakmici smo u dosta jačem sastavu pobedili Timok 1919 na Kraljevici 2:0“ rekao je Jadran Milojević, sportski direktor FK “Rtanj” Boljevac.

Sledeća provera je u subotu 5. avgusta u Boljevcu sa “Hajduk Veljkom” iz Negotina. Pošto prelazni rok traje do 15. septembra, planira se dovođenje još jednog bonus igrača i jednog iskusnog defanzivca koji bi sa okosnicom tima iz prošlog ptvrnstva doveo klub iz Boljevca do vrha.

Prethodni članci