„Kad god je bilo teško, spašavali su nas zaječarci…“

Fudbaleri zaječarskog Timoka 1919 sutra startuju u Zoni „Istok“. Od 17 sati na Gradskom stadionu pod Kraljevicom u prvom kolu gostuje ekipa Balkanski. Gosti iz Dimitrovgrada imaju znatno iskusniju ekipu od zaječaraca ali Šef Stručnog štaba Miroslav Nikolić Šinki veruje u svoje pulene i nada se da će na domaćem terenu startovati pobedom. Od okupljanja ekipe prošlo je nešto više od mesec dana a iz utakmice u utakmicu zaječarci su bili sve bolji i povezaniji tim što se moglo videti u poslednja dva kontrolna meča.

Ekipu iz prošle sezone, napustio je štoper Lazar Petrović koji će u narednom periodu nositi dres „OFK Bora 1919“ koji je uz „FK Balkanski“ jedan od glavnih konkurenata za lidersku poziciju i ulazak u Srpsku ligu „Istok“.

Uprava Timoka 1919, na čelu sa predsednikom Miloradom Mikijem Vučkovićem, nakon ispadanja iz Srpske lige „Istok“ zahvalila se svim igračima sa strane. Planirano je da u prestojećoj sezoni okosnicu tima čine uglavnom domaći igrači, rođeni zaječarci, koji su ponikli na terenima na Kraljevici i koji mogu da se nose sa seniorskim fudbalom. Timok je za 104. godine postojanja puno puta bio u teškoj situaciji ali stariji ljubitelji fudbala u Zaječaru pamte rečenicu „kad god je bilo teško, spašavali su nas zaječarci…“. Uz dva-tri kvalitetna pojačanja sa strane možemo do Srpske lige „Istok“ gde i zaslužujemo da budemo, dodao je Vučković.

Ovog leta plavo-beli dres zadužilo čak devet igrača: IVAN ALEKSIĆ, štoper (1992) FK Ozren Sokobanja, NENAD STAMENKOVIĆ, napadač (1996) FK Ozren Sokobanja, NIKOLA TRUKIĆ, štoper (1999) FSU Radnički Lubnica, DUŠAN MILOSAVLJEVIĆ, desno krilo/napadač (2001) FK Hajduk Veljko Negotin, LUKA STOJADINOVIĆ, desno krilo/napadač (2002) FK Jedinstvo Paraćin, LAZAR DUBLJEVIĆ, golman (2003) FSU Radnički Lubnica, NIKOLA VANIĆ, štoper (2003) Budućnost Arilje, VLADISLAV MARKOVIĆ, levi bek (2004) FK Trayal Kruševac i RASTKO NIKOLIĆ, vezni/levo krilo (2005) FK Voždovac Beograd.

IVAN ALEKSIĆ (1992) FK Ozren Sokobanja

NENAD STAMENKOVIĆ (1996) FK Ozren Sokobanja
NIKOLA TRUKIĆ (1999) FSU Radnički Lubnica
DUŠAN MILOSAVLJEVIĆ (2001) FK Hajduk Veljko Negotin
LUKA STOJADINOVIĆ (2002) FK Jedinstvo Paraćin
LAZAR DUBLJEVIĆ (2003) FSU Radnički Lubnica
NIKOLA VANIĆ (2003) Budućnost Arilje
VLADISLAV MARKOVIĆ (2004) FK Trayal Kruševac
RASTKO NIKOLIĆ (2005) FK Voždovac Beograd

Prethodni članci