Kancelarija za mlade grada Zaječara: Mladi, dostavite predloge za opremanje prostora u vašoj sredini

Kancelarija za mlade grada Zaječara poziva formalne i neformalne grupe mladih iz ruralnih sredina, da do nedelje, 20. novembra 2022. dostave svoje predloge za opremanje prostora za mlade (na otvorenom ili u zatvorenom), u kraćoj narativnoj-slobodnoj formi.

Svoje predloge mladi mogu da pošalju na mejl adresu omladina@zajecar.info (u naslovu mejla staviti naznaku PREDLOG ZA OPREMANjE PROSTORA ZA MLADE U RURALNIM SREDINAMA – KLER), ili preko Uslužnog centra Gradske uprave, u zatvorenoj koverti, sa istom naznakom.

Uz predlog, obavezno navesti ime i broj telefona kontakt osobe koja će kasnije biti pozvana na konsultacije.

Nakon dostavljenih predloga i najidealnijeg rešenja za opremanje prostora za mlade u ruralnim sredinama, Grad Zaječar će konkurisati za sredstva u okviru projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama“, koje podržava Ministarstvo za ekonomsku saradnju Savezne Republike Nemačke, a u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom rudarstva i energetike Republike Srbije, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

Mladi mogu predložiti nabavku opreme u vrednosti do pet hiljada evra, a projekat „Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti“ dodatno želi da osnaži mlade da budu promoteri obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti i aktivni učesnici u energetskoj tranziciji, pa će se, ukoliko predlog sadrži i ovu komponentu, vrednost projekta uvećati za tri hiljade evra.

Cilj poziva je jačanje odnosa poverenja i odgovornosti između lokalnih samouprava i mladih, kroz kreiranje iskustava i praksi u oblasti uključivanja mladih iz ruralnih područja u procese odlučivanja na lokalnom nivou.

Izvor: Grad Zaječar

Prethodni članci