Kompanje „Serbia Zijin Mining“ i „Serbia Zijin Copper“ podržale FK „Bor 1919“ sponzorstvom i donacijom

U Gradskoj upravi Bor potpisan je ugovor o donaciji i sponzorstvu za Fudbalski klub „Bor 1919“, a po milion dinara izdvojile su kompanije „Serbia Zijin Copper“ i „Serbia Zijin Mining“.

Do kraja godine kompanija „Serbia Zijin Mining“ obezbedila je milion dinara za sponzorstvo, a još toliko dobijeno je od „Serbia Zijin Copper“ kao donacija.

Potpisivanju ugovora o donaciji i sponzorstvu za Fudbalski klub „Bor 1919“ prisustvovali su gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, zamenik gradonačelnika Milivoje Janošević, zamenik generalnog direktora „Serbia Zijin Mining“-a Gan Jonggang i zamenik generalnog direktora „Serbia Zijin Copper“-a Zhou Gang, kao i predsednik Upravnog odbora FK „Bor 1919“ Dragan Janošević.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić istakao je da će za FK „Bor 1919“ biti obezbeđena još tri ugovora o sponzorstvu i da se nada da će borski klub naredne sezone igrati u veći rang takmičenja.

„Ovo je veliki dan za sport i fudbal u Boru. Potpisan je ugovor o donaciji između FK ‘Bor 1919’ i između kompanija ‘Serbia Zijin Mining’ i ‘Serbia Zijin Copper’. Narednih dana očekuju nas još tri ugovora za borski fudbalski klub. Zadatak ljudi u FK ‘Boru 1919’ jeste naredne godine igraju Srpsku ligu, a nakon toga da FK ‘Bor 1919’ uđe i u Prvu ligu Srbije. Grad Bor će podržavati razvoj sporta i omladine. Za narednu godinu ukupan budžet namenjen sportu biće 80 miliona dinara. Hvala kompanijama ‘Serbia Zijin Mining’ i ‘Serbia Zijin Copper’ što razumeju na koji način treba ulagati u razvoj sporta na teritoriji grada Bora“, istakao je Milikić.

Kompanija „Serbia Zijin Mining“ nastaviće da ulaže u mnoge sfere, kako bi unapredila život u zajednici za dobrobit društva.

„Velika mi je čast što učestvujem na ceremoniji potpisivanja ugovora o sponzorstvu FK ‘Bor 1919’. Pre svega, u ime kompanije i svih zaposlenih želim da izrazim zahvalnost Upravi grada Bora i fudbalskom klubu na prilici da pružimo podršku sportu kao što je fudbal. Pridržavamo se koncepta i načela kompanije ‘Serbia Zijin Mining’ – ‘Razvijanja rudarske industrije i dobrobiti za društvo’. Takođe, nastojimo da promovišemo zajednički napredak i razvoj fudbalskog kluba“, poručio je Gan Jonggang, zamenik generalnog direktora „Serbia Zijin Mining“.

Kompanija „Serbia Zijin Copper“ doprinosiće razvoju i zdravstva i obrazovanja, a i sporta.

„Svakako kompanije ‘Serbia Zijin Copper’ i ‘Serbia Zijin Mining’ su tu da doprinesu zajedno našoj zajednici i da daju doprinos razvijanju i zdravstva i obrazovanja i sporta. Ove dve kompanije doprinosiće zajedničkom opstanku i dalje. Kompanije će nastaviti da budu od koristi celokupnoj zajednici i sprovodiće praktične aktivnosti za promovisanje zajedničkog razvoaj i prosperiteta“, kaže Zhou Gang, zamenik generalnog direktora „Serbia Zijin Copper“.

U ime Fudbalskog kluba „Bor 1919” na sponzorstvu i donaciji zahvalio se predsednik UO FK „Bor 1919“ Dragan Janošević.

„Ova novčana sredstva biće utrošena za dalji rad kluba, jačanje omladinske selekcije i podizanje kapaciteta kluba. Ugovor je do kraja 2022. godine, ali se nadam da ćemo na proleće dogovoriti ugovore i za 2023. godinu. Na nama je da radimo, da opravdamo poverenje. Takođe se nadam da ćemo u maju ili junu slaviti ulazak FK ‘Bor 1919’ u Srpsku ligu, a kasnije i u veći rang takmičenja“, rekao je Janošević.

Kompanje „Serbia Zijin Mining“ i „Serbia Zijin Copper“ u prethodnom periodu podržale su mnoge klubove na teritoriji grada Bora, a sa sličnom praksom biće nastavljeno i u budućnosti.

Prethodni članci