Koncertom dvojice virtouza, flautiste Ljubiše Jovanovića i pijaniste Aleksandra Serdara, počelo „Zaječarsko muzičko proleće”

Fantastičnim koncertom dvojice virtouza, flautiste Ljubiše Jovanovića i pijaniste Aleksandra Serdara, u zaječarskom pozorištu počelo je „Zaječarsko muzičko proleće” koje će trajati do 21. juna.

Na otvaranju nove manifestacije klasične muzike, Vladimir Đuričić, direktor Pozorišta je izrazio nadu da će ova manifestacija prerasti u muzički festival, ukoliko dobije podršku osnivača, Grada Zaječara, Ministarstva kulture i sponzora.

Ljubiša Jovanović je istakao da je decenijama vezan za Zaječar i da je srećan što započinje nešto lepo. On je naglasio da svaki nastup sa Sašom Serdarom doživljava kao dar sa neba i zahvalio direktoru zaječarskog teatra i svim prijateljima manifestacije što su mu omogućili dar sa neba.

Publika je uživala u nastupu muzičara svetskog formata koji su izveli dela Baha, Hendla, Čajkovskog, Skarlatija i nagradila ih gromoglasnim aplauzom.

Ljubiša Jovanović je diplomirao i magistrirao u Beogradu, a usavršavao se u Parizu i Bazelu. Redovni je profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i na muzičkoj akademiji na Cetinju. Dobitnik je najprestižnijih nagrada i društvenih priznanja. Održao je više od 1.500 koncerata u 37 zemalja.

Aleksandar Serdar je nakon završenih studija u Novom Sadu nastavio školovanje u Americi i Italiji. Kao mlad pijanista učestvovao je na brojnim internacionalnim takmičenjima i dobitnik je najprestižnijih nagrada. Nastupao je u gotovo svim evropskim zemljama, Severnoj i Južnoj Americi, u Maroku, Libanu, Izraelu, na Tajlandu i u Japanu. Redovni je profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Prethodni članci