Konferencija za medije povodom lažnih informacija o širenju HIV-a u Zaječaru održana u TOC-u

U Timočkom Omladinskom Centru u Zaječaru, održana konferencija za medije, povodom informacija sa društvenih mreža da se u Zaječaru širi infekcija HIV-a, kao i to da su pojedine devojke tu infekciju prenele.

S obzirom da je reč o lažnim informacijama, tim povodom obratio se i advokat Željko Ristić koji je pravni zastupnik ovih devojaka na sudu.

„Ono što smatram da je bitno i što treba da bude neka poruka svih ovih sudskih postupaka koji se vode jeste da zbog širenja netačnih informacijama na društvenim mrežama, te devojke će godinama trpeti žig koji su dobile time da ih je neko nekada označio da su HIV pozitivne“, kazao je Ristić.

Reč je o mladim devojkama koje nemaju ni dvadesetak godina i koje su na ovaj način diskriminisane.

„Pet devojaka koje su imenovane, doživele su pravu dramu u Zaječaru, gde se većina ljudi poznaje, tako da je za nekoliko dana ceo grad brujao o tome. Kada su se ove devojke odlučile da potraže pomoć od TOC-a, osim moralne i psihološke podrške započela je i borba da se prikupe dokazi protiv lica koja su u javnost iznela neistine“, poručio je Goran Radisavljević, direktor TOC-a.

Snežana Zarev iz TOC-a apelovala je na sve osobe koje doživljavaju bilo kakvu diskriminaciju, da im se obrate.

Timočki Omladinski Centar u Zaječaru je vodeća organizacija u Srbiji za prevenciju i podršku obolelima od HIV-a, samim tim je jedna od njihovih aktivnosti i podrška osobama koje su diskrimisane u društvu.

Prethodni članci