Kosovske spomenice uručene policajcima na manifestaciji „Vidovdanska počast“

Na manifestaciji „Vidovdanska počast“, Udruženje veterana posebnih jedinica policije, Regije Kragujevac i Nezavisni sindikat policije Koordinacioni centar Zaječar uručili su srebrne Kosovske spomenice policajcima koji su bili ranjeni na Kosovu i Metohiji.

Priznanja su primili Zoran Lapajne, Nebojiša Popović i penzionisani policajac Zoran Pujić. Za negovanje tradicije i sećanja na vitešku jednicu PJP priznanje je uručeno Zlatoljubu Stojanoviću. U manastiru Bukovo, Udruženje veterana PJP regija Kragujevac uz podršku Nezavisnog sindikata policije KC Zaječar, obeležilo je Vidovdan. Manifestacija „Vidovdanski počast“ otpočela je služenjem parastosa za poginule policijske službenike u oružanim sukobima na prostoru bivše SFRJ i teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. Nakon intoniranja državne himne, minutom ćutanja odata je čast poginulim policijskim službenicima u oružanim sukobima na prostoru bivše SFRJ i teritoriji Kosova i Metohije.

Organizacioni odbor manifestacije “Vidovdanska počast“ uručio je plakete Presedniku Udruženja veterana Posebnih jedinica policije Saši Panteliću, presedniku Izvršnog odbora Nezavisnog sindikata policije Miroslavu Saviću i predsedniku Nezavisnog sindikata policije Koordinacionog centra Bor Igoru Nikoliću, za izuzetan doprinos na očuvanju i negovanju tradice Posebnih jedinica policije. Potom su predstavnici Udruženja Veterana PJP Regije Kragujevac uručili zlatnu Kosovsku spomenicu supruzi poginulog policijskog službenika iz Negotina Dragana Petkovića i 25 srebrnih Kosovskih spomenica ranjenim policajcima sa područja PU Zaječar i PU Bor. Priznanja su dobili i knjaževački policajci Zoran Lapajne, Nebojiša Popović i penzionisani policajac Zoran Pujić. 
Za negovanje tradicije i sećanja na vitešku jednicu PJP uručene su plakete Policijskoj upravi u Zaječaru, Policijskoj upravi u Boru, komandiru Policijske ispostave Negotin majoru policije Gradimiru Kostiću, majoru policije Zlatoljubu Stojanoviću iz Policijske ispostave Knjaževac i kapetanu policije Draganu Turanoviću iz Policijske ispostave Kladovo. Takođe su uručene plakete i predstavnicima zdravstva, prosvete i kulture sa područja grada Zaječara. Na kraju manifestacije “Vidovdanske počasti“ Luka Vojvodić, arhitekta prezentovao je  idejni predlog za spomen obeležje “poginulim pripadnicima Posebnih jednica policije PU Zaječar“.

Foto: Facebook Timočka reč

Prethodni članci