KUD „Đorđe Genčić” iz Velikog Izvora učestvovao na Festivalu „Hariliotika” u Grčkoj

KUD „Đorđe Genčić” iz Velikog Izvora kod Zaječara učestvovao je na Festivalu „Hariliotika” u Solunu u Grčkoj, zajedno sa folklorima iz Grčke, Gruzije i Albanije, kao jedini predstavnik Srbije na ovoj manifestaciji.

Međunarodnom festivalu prisustvovali su i predstavnici Ustanove NPTK–CK „Zoran Radmilović” predvođeni pomoćnikom direktora Biljanom Glišić, kao gosti Udruženja „Peskon” iz Soluna, koji je organizator Festivala.

Dogovoren je nastavak uspešne saradnje. Zaječarski teatar će sa antičkom dramom „Elektra” gostovati u narednoj pozorišnoj sezoni u Solunu, a grčki folklorni ansambli gostovaće na manifestaciji „Bašta Balkana” u Velikom Izvoru.

Festivalu „Hariliotika” prisustvovala je i Jasmina Mitrović Milačić, konzul Republike Srbije u Solunu, koja je obećala podršku svim oblicima saradnje zaječarske ustanove kulture sa kulturnim organizacijama u Solunskoj regiji, kao i pomoć, ukoliko bude potrebna.

Da podsetimo, kao rezultat pomenute saradnje prošle godine je u pozorištu Toumba u Solunu odigrana monodrama zaječarskog pozorišta „Čučuk Stana – Srpkinja i Grkinja”, po tekstu i u režiji Željka Hubača, u izvođenju Nataše Petrović.

Prethodni članci