Lepo je živeti u Boljevcu: Etno selo “Stanojević“ – oaza mira i odmora

Tempo Radio - Lepo je živeti u Boljevcu - Objava 01

Nadomak Rtnja u Boljevcu nalazi se Etno selo “Stanojević”, sa 18 do 20 ležajeva. U sklopu Etno sela „Stanojević“ postoji Etno kuća koja raspolaže sa četiri spavaće sobe, osam ležajeva, kuhinjom, kupatilom. Pored Etno kuće, nalaze se i četiri porodična bungalova, pod imenom „Ambar“, „Baraka“, „Konak“ i „Vajat“ sređeni u etno rustičnom stilu, pogodani za smeštaj mladih parova, takođe i porodice sa malom decom.

Tempo Radio - Lepo je živeti u Boljevcu - Objava 01

U blizini Vidikovca nalazi se izvor lekovite vode kao i šumska staza, koja vodi do stene sa koje se pruža panorama pogled 360 stepeni na kompletno okruženje sa planinom Rtanj.

Tempo Radio - Lepo je živeti u Boljevcu - Objava 01

“Nudimo svojim gostima prijatan I ugodan osećaj, da se bar na kratko vrate u svoje detinjstvo. Naši smeštajni kapaciteti su 18 do 20 ležaja. U sklopu dvorišta nalazi se i Muzej starih stvari, koji ujedno predstavlja i salu za ručavanje, „Kafanica“ je takođe u sklopu imanja gde gosti provode vreme tokom hladnih dana uz muziku, domaću hranu, domaće vino i rakiju. Gostima je na raspolaganju korisćenje sezonskog bazena, terena za mali fudbal, košarku, kao i dečijeg igrališta. Nadomak kuće, nalazi se i Vidikovac koji pruža jedinstveni pogled na planinu Rtanj i panoramu grada Boljevca. Letnjikovac je namenjen za šetnju i boravak u prirodi, organizovanje izleta gde gosti mogu po svojoj želji sami da prave rostilj” kaže Žikica Stanojević, domaćin.

U Boljevcu je povećan broj smeštajnih kapaciteta.

Tempo Radio - Lepo je živeti u Boljevcu - Objava 01

„Uključujuči hotele, hostele I konačišta, u Boljevcu je 800 ležaja dostupno turistima. Ako uzmemo podatak da smo 2021. godine imali 18 kategorisanih seoskih domaćinstava, sada imamo 37, a ima i još zainteresovanih, to je povećanje za sto odsto” istakao je Dragan Milojević, direktor Turističke organizacije Boljevac.

Na Rtnju se uskoro otvara i Turistički info centar, koji će turistima pružiti sve neophodne informacije.

Prethodni članci