Manifestacija „Ulica Vaskršnje radosti“ u Zaječaru

U Zaječaru, u nedelju, 5. maja, biće održana manifestacija “Ulica Vaskršnje radosti” povodom najvećeg praznika hrišćanstva – Vaskrsenja Hristovog.

Glavna ulica Timočke bune će biti oživljena šarenim štandovima prepunim domaćih đakonija i rukotvorina.

Program počinje u 10 časova sa Tucijadom i to će biti prilika za najmlađe da se zabave uz animatore. Nakon toga, sledi deljenje vaskršnjih jaja i dekorativnih balona.
Za 11 časova, pripremljen je bogat kulturno – umetnički program, uključujući nastupe Gradskog pevačkog društva “Stevan Mokranjac”, Dečijeg hora Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice, kao i zabavni program osnovnih škola “Ljuba Nešić” i “Ljubica Radosavljević Nada”, uz zumbu sa Gagom.

U podne će se obratiti episkop timočki Ilarion i gradonačelnik Zaječara, a 15 minuta kasnije počinje kulturno – umetnički program koji će obuhvatiti nastupe Gradskog folklornog ansambla „ZO-RA“, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, KUD „Sloga“ iz Vražogrnca, KUD “NOvo doba” Grlište, KUD “Nikola Pašić” Zaječar i KUD „Penzioner“.

Manifestaciju organizuje Turistička organizacija grada Zaječara u saradnji sa Eparhijom Timočkom i Ustanovom Narodno pozorište Timočke Krajine Centar za kulturu “Zoran Radmilović” Zaječar i pokroviteljstvom Grada Zaječara.

Vaskrsenje Hristovo je jedan od najvećih praznika u hrišćanskom kalendaru, obeležava se u čast Hristovog vaskrsnuća. Uskrs je simbol pobede života nad smrću i uvek pada u prvu nedelju posle punog meseca, iza prolećne ravnodnevnice.

Dragana Gogić Rajković, direktorka Turističke organizacije, poziva sve građane da se pridruže manifestaciji “Ulica vaskršnje radosti” u nedelju, 5. maja.

Foto: zajecar.info

Prethodni članci