Nesvakidašnja izložba odltajmera „Reli prijateljstva“ stigla u Zaječar

Juče je na Trgu oslobođenja u Zaječaru formirana izložba oldtajmera pod nazivom „Reli prijateljstva Timočka Krajina 2024“ koja će u Zaječaru trajati do sutra, 3. maja, kada se seli za Negotin.

Izložbu je u saradnji sa Timočkom turističkom organizacijom, organizovalo Sportsko udruženje za sportski auto moto i moto sport “Marilyn Monroe” iz Ćićevca.

Učesnici relija su iz Rumunije, Bugarske, Slovenije, Mađarske, Makedonije kao i iz raznih krajeva Srbije: Novog Sada, Beograda, Ćuprije, Paraćina, Stare Pazove, Kule, Despotovca, Prizrena, Prištine i drugih gradova.

U sklopu ovog događaja učesnici izložbe obišli su Bogovinsku pećinu i Feliks Romulijanu, a u narednim danima obići će Manastir Bukovo, Rogljevačke pivnice, a nakon izložbi u Negotinu i Knjaževcu, organizovaće i izložbu u Sokobanji. Svoje putovanje „Reli prijateljstva“ završiće pod planinom Rtanj, u Boljevcu, a potom i odlaskom u Krivi Vir gde će uz bogati gastro program, izložene tradicionalne sireve i degustaciju, učesnicima prikazati tradicionalna kuhinja boljevačkog kraja uz bogati kulturni i muzički program.

Cilj turističkog relija je promocija srpske kulture, istorije i tradicije kao i prezentacija prelepih predela Srbije, kako učesnicima iz Srbije tako i iz susednih zemalja.

Prethodni članci