Matična biblioteka „Svetozar Marković“ Zaječar organizuje likovni konkurs za decu „Čitamo, crtamo, maštamo“, na temu „Strašan lav“

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ Zaječar organizuje likovni konkurs za decu „Čitamo, crtamo, maštamo“, na temu „Strašan lav“.

Konkurs je organizovan povodom obeležavanja Svetskog dana dečje knjige (2. aprila), kada je zapravo Andersenov rođendan, jednog od najčitanijeg i najpoznatijeg bajkopisca uz čije bajke uživaju deca ali i odrasli već bezmalo vek i po.

Ove godine je stogodišnjica od rođenja srpskog velikog književnika i novinara Duška Radovića koji se deci obraćao sa „Poštovana deco“ i smatrao ih „saradnicima Sunca“ i čije pesme, bar jednu od mnogih, zna skoro svako dete.

Iz ove ustanove pozivaju najmlađe Zaječarce da učestvuju na konkursu „Čitamo, crtamo, maštamo“ na temu pesme ‘Strašan lav’ i da njihovi radovi (likovni) budu deo izložbe koja će biti organizovana na Dečjem odeljenju biblioteke u čast Duška Radovića.

Likovi radovi dece mogu se proslediti Dečjem odeljenju zaječarske biblioteke do 29. marta 2022. a izložba će biti održana 2. aprila u 12:00 časova u dvorištu ove ustanove.

Na otvaranju izložbe biće izveden igrokaz „Kako su nastale ružne reči“, koji će prirediti učenici OŠ „Desanka Maksimović“ iz Zaječara.

Prethodni članci