„Međugeneracijska saradnja“: Dan mladih u Zaječaru biće obeležen nizom aktivnosti

Međunarodni Dan mladih u Zaječaru

Međunarodni dan mladih na temu „Međugeneracijska saradnja“ biće obeležen u Zaječaru nizom aktivnosti za decu, mlade i starije sugrađane, u petak 12. avgusta 2022.

Prva aktivnost, biće održana u Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Zaječaru, dobrodošle su sve devojčice i dečaci, mame, tate, bake i deke, a na kojoj biti predstavljeni stari ručni radovi i kulinarski recepti. Radionica za decu „Pletisanke“ biće otvorena od 10:00 do 12:00 časova, a učestvovaće pletilje, vezilje i domaćice. One će mališanima pokazati osnove izrađivanja veza i pletiva, a razmenjivaće i stare recepte sa roditeljima. U okviru radionice, psiholog i vaspitač govoriće o značaju manuelnog rada, kao i o značaju razvoja fine motorike kod dece. Zaječarska biblioteka će ovom prilikom obezbediti besplatan upis za sve mlade od 15 do 30 godina, u periodu od 7:00 do 14:30 časova.

Od 12:00 do 16:00 časova na gradskom bazenu biće postavljeni štandovi sa edukativnim materijalima o značaju reproduktivnog, mentalnog zdravlja, kao i štand besplatnog savetovališta za mlade.

Od 18:00 do 20:00 časova u Zelenoj učionici na Kraljevici biće održana radionica za starije sugrađane i mlade -„Međugeneracijska solidarnost“, u organizaciji Timočko omladinskog centra.

Od 20:00 časova, na gradskom bazenu, organizovaće se niz sportskih aktivnosti za sve generacije i to:

• Javni dečiji trening uzrasta od 5 do 15 godina, školica sporta „Tim“ (trening na suvom);

• Javni trening akvabika za populaciju od 15 do 45 godina, Fitnes studio „Body fit plus“ (trening u bazenu);

• Javni trening za starije od 45 godina, Marko Panić, trener-spasilac (trening na suvom).

Organizatori događaja su Kancelarija za mlade grada Zaječara, Matična biblioteka „Svetozar Marković“ i Timočki Omladinski Centar.

Izvor: Grad Zaječar

Prethodni članci