Milikić: Bor u naredne dve godine dobija šoping centar „Big fashion“

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić – Konferencija za novinare povodom lokacije za izgradnju šoping mola

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić na konferenciji za medije najavio je da u naredne dve godine grad Bor dobija savremeni šoping centar, u kome će biti posla za preko 150 građana.

Na licitaciji za kupovinu zemljišta namenjenog izgradnji novog šoping centra koja je završena 3. marta, u Boru se javila kompanija „Open Air Srbija“, predstavnik „Big fashion“-a za Srbiju, sa ponudom od 295 miliona dinara, koja je ujedno bila i najpovoljnija.

Prema planu, predviđena je izgradnja 15 hiljada kvadratnih metara prostora namenjenog prodajnim objektima. U novom šoping centru biće posla za preko 150 osoba, poručio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

„Kao što smo i obećali, Bor će u naredne dve godine dobiti šoping centar, prvi takvog tipa u našem gradu. Poznati trgovinski lanac ‘Big fashion’ izgradiće savremeni tržni centar, na potezu iza Sportskog centra, kakav Bor kao jedan od vodećih gradova u Istočnoj Srbiji i zaslužuje. Odlična kombinacija internacionalnih i domaćih brendova svoju ponudu u nekoliko lokala, na površini od oko šest hektara, omogućiće i nova zaposlenja, oko 150 radnih mesta, pre svega za žene, a takav objekat je ono što je potrebno ovom gradu i koji će, siguran sam, biti posećen i od strane gostiju iz drugih gradova. Prvi koraci ka toj investiciji već su urađeni u Skupštini grada, a na taj način stvoriće se uslovi za zabavne i uslužne sadržaje, koji će Bor dodatno uvrstiti među najmodernije gradove u Srbiji“, kazao je Milikić.

Ugovor će biti potpisan, ukoliko odluka o šoping centru bude usvojena na narednoj sednici lokalnog parlamenta. Rok za završetak radova je dve godine.

Milikić je dodao da će Fudbalskom klubu „Mali Bor“ koji je preuzeo stadion „Rudara“ gde će biti izgrađen šoping centar, Grad Bor po ugovoru koji je sklopljen, isplatiti naknadu i omogućiti da klub nastavi rad na pomoćnom terenu FK „Bora“.

Veći deo novca od prodaje zemljišta, biće uložen u izgradnju novog sportskog kompleksa u naselju Metalurg, koji bi prema postojećem projektu trebalo da obuhvata fudbalski teren sa atletskom stazom, otvorene stadione za male sportove, balon halu za tenis i fiskulturnu salu.

„Završili smo projekat novog sportskog kompleks. Na površini od dva hektara, predviđena izgradnja novog fudbalskog terena sa atletskom stazom, kao i fiskulturna sala za te škole. Biće izgrađena balon hala za potebe razvoja tenisa, kao i niz sportskih tererna za rukomet i mali fudbal“, rekao je Milikić.

Takođe, prema rečima prvog čoveka grada Bora, u drugoj polovini godine počeće izgradnja akva parka.

Prethodni članci