Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević obišao radove na novom Dečijem odeljenju u Zaječaru

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević obišao je radove na rekonstrukciji Dečijeg odeljenja Zdravstvenog centra u Zaječaru. Ministar Blagojević je sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem obišao radove na izgradnji Dečijeg dispanzera i Dečijeg odeljenja Zdravstvenog centra Zaječar, a kako je istaknuto ovom prilikom, radovi će biti završeni do kraja godine. Dispanzer će biti uz objekat Dečijeg odeljenja, a ne odvojen kao što je bilo do sada.

„Zdravstvo je na prvom mestu kada je reč o prioritetnim projektima Vlade Republike Srbije koji se sprovode preko Ministarstva za javna ulaganja. Oko 60 odsto budžeta u 2023. godini opredeljeno je za finanisiranje projekata u sektoru zdravstva, što je oko 100 miliona evra. Dečije odeljenje zaječarskog Zdravstvenog centra je zatečeno u jako lošem stanju, ali posle rekonstrukcije najmlađi Zaječarci će se lečiti u najsavremenijim uslovima. Dispanzer će biti uz objekat Dečijeg odeljenja, a ne odvojen kao do sada. Dečije odeljenje je do sada bilo na dve hiljade kvadratnih metara, a po završetku radova imaće tri hiljade kvadrata“, istakao je Blagojević.
Novo Dečije odeljenje biće dostuptno i licima sa posebnim potrebama, ali i komforan, dok će sobe biti dvokrevetne i trokrevetne i svaka će imati svoj toalet i kupatilo.

„Zahvaljujem se ministru Blagojeviću što često obilazi radove ovde. Dečije odeljenje i dispanzer koštaće blizu 500 miliona dinara. Biće na 3000 kvadratnih metara prostora, biće savremene operacione sale i neonatologija. Ovo će biti značajno ne samo za Zaječar, već za celu Timočku Krajinu. S obzirom da je grad Zaječar učestvovao i u finansiranju ovog projekta i rekonstrukciji kompletnog Zdravtsvenog centra, očekuje se da započnemo i izgradnju Gerontološkog centra u kome će se seliti odeljenja koja idu na dalju rekonstrukciju – tu su i porodilište, Grudno odeljenje, hirurgija. Kada bude kompletno završen, u naredne tri – četiri godine, Zdravstveni centar u Zaječaru postaće centar za sve grane zdravstva koje možemo da pokrijemo. Takođe, planiramo da iza ove šume, preko puta bolnice, izgradimo i Dom izviđača, strelište, ali ćemo napraviti i jedan heliodrom, kako bi se zbrinjavali najhitniji pacijenti“ naglasio je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

Ničić i Blagojević su sa saradnicima posetili i novi stadion na Kraljevici, čiji su radovi pri kraju.

Prethodni članci