Ministarka dr Jelena Begović: Bor ima potencijala da zadrži mlade ljude i da privuče još mladih u ovaj grad

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sastao se u Boru sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelenom Begović, a ovom prilikom istaknuto je da Bor ima potencijala da se dalje razvija u savremen i moderan grad koji zadržava mlade ljude, razvija inovacije, obrazovanje i nauku, zahvaljujući snažnoj industriji, Tehničkom fakultetu i Institutu za rudarstvo i metalurgiju. Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić poručio je da će se uz izgradnju lokalnog tehnološkog Inkubator centra stvoriti još bolji uslovi za istraživače.

„Velika je čast i zadovoljstvo što smo danas bili domaćini ministarki nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, dr Jeleni Begović, sa kojom smo imali jedan izuzetno dobar i pozitivan sastanak. Bor ima ogroman potencijal za dalji razvoj, a ovaj sastanak je potvrdio našu viziju i posvećenost unapređenju tehnoloških inovacija i naučnog razvoja. Naš grad zadržava mlade ljude zahvaljujući snažnoj industriji, obrazovnim institucijama poput Tehničkog fakulteta, ali i Instituta za rudarstvo i metalurgiju. Uz podršku Ministarstva pokrenućemo ‘Start up centar’ i izgradnju lokalnog tehnološkog Inkubator centra, kako bi smo stvorili još bolje uslove za istraživače, inovatore i preduzetnike u našem gradu“ istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović kazala je da Bor ima sve elemente da se dalje razvija i da postane savremeni grad koji zadržava mlade.

“Imali smo jako dobar sastanak sa gradonačelnikom i razgovarali smo o mnogim temama. Bor ima sve elemente da se dalje razvija i da postane savremeni grad koji zadržava mlade, i razvija obrazovanje i nauku. Ovo su osnovni uslovi za razvoj savremenog duštva. Srbija je to prepoznala na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i predsednicom Valde Anom Brnabić. Obići ćemo sve buduće centre razvoja Srbije koji će se bazirati na obrazovanju, nauci, inovacijama i tehnološkom razvoju“ naglasila je ministarka Begović.

Ministarka Begović je obišla Tehnički fakultet u Boru, kao i Institut za rudarstvo i metalurgiju u Boru, gde ju je dočekao direktor dr Mile Bugarin sa saradnicima, a ovom prilikom razgovaralo se na temu planova i strategija Instituta za sadašnji i budući period.

Prethodni članci