Minji Peković uručena Nagrada „Zoran Radmilović“ za glumačku bravuru

Jedan od iskoraka koje je Narodno pozorište Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ načinilo ove godine je taj što je na „Sterijinom pozorju“ u Novom Sadu, postalo pokrovitelj i organizator žirija za nagradu „Zoran Radmilović“, koja se dodeljuje za glumačku bravuru. Podsetimo, tu nagradu su nekad dodeljivale „Večernje novosti“, ali su odustale od nje. Žiri u sastavu Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“, Aleksandar Gajin, dramski umetnik i Aleksandar Milosavljević, pozorišni kritičar, odlučio je da nagradu „Zoran Radmilović“ za glumačku bravuru na ovogodišnjem 66. Sterijinom pozorju, dodeli Minji Peković za ulogu Milje Bušatlije u predstavi „Kus petlić“ Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića i produkciji Narodnog pozorišta / Narodnog kazališta / Népszínhaz Subotica.
Nagrada je dobitnici uručena sinoć na 30. Festivalu „Dani Zorana Radmilolvića“. Keramičku statuetu Zorana Radmilovića Minji Peković je uručio direktor „Sterijinog pozorja“ dr Mirosalav Radonjić, a direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić nagrađenoj glumici je uručio umetničku sliku, rad Ljube Milunovića, slikara Ateljea 212.
Zahvaljujući se na nagradi Minja Peković je rekla:
„Zoran Radmilović nije bio samo glumac. Mislim da je malo reći i veliki glumac. Čovek je britki um svog doba i njegovo ozbiljno promišljanje o svetu u kome živi, o zemlji u kojoj živi i u trenutku u kome živi i stvara, ostalo je utkano u njegove uloge, od kojih neke i danas gledamo. Jedno veliko, veliko, neizmerno hvala što mogu da se poklonim vama i senima velokog umetnika, ali i mnogih velikana, koji više nisu sa nama, a pre mene su dobili ovu nagradu.“

Prethodni članci