Na ovogodišnjem „PRKOS“-u u Knjaževcu predstave iz Bečeja, Rače, Niša, Prištine i Beograda

Na ovogodišnjem "PRKOS"-u u Knjaževcu predstave iz Bečeja, Rače, Niša, Prištine i Beograda

Pozorišna revija kreativnog osmišljavanja sveta – Festivalsko pozorište „PRKOS“ i ove godine održava se u Knjaževcu.

Pozorišna publika u Knjaževcu pogledaće tokom nekoliko dana predstave iz Bečeja, Rače, Niša, Prištine i Beograda.

Selektor festivala je Vladimir Putnik, reditelj i teatrolog.

„Nekoliko kriterijuma bilo je za odabir predstava. Posle korone, amaterizam u Srbiji bio je na silaznoj putanji i sada se predstave obnavljaju. Dešavalo mi se da dovedem predstave koje odgovaraju malo starijem uzrastu i ove godine sam se odlučio da budu više omladinske predstave“, istakao je Vladimir Putnik, selektor „PRKOS“-a.

Članovi žirija na ovogodišnjem „PRKOS“-u su proslavljeni glumci Milenko Pavlov i Lidija Vukićević.

„Gde god sam bio svuda sam promovisao kulturu, naročito umetnost. U Knjaževcu sam u ulozi člana žirija i ovih festivalskih dana gledaćemo omladince. Mene to raduje, jer su takvi bili i moji počeci. Ovo je za mene lično velika radost. Jedan vid umetnosti jeste pozorište i to je jako važno za naš narod, jer narod bez kulture ne postoji“, kazao je Milenko Pavlov, glumac i član žirija na „PRKOS“-u.

„Drugi put sam ovde i pomno ću da pratim predstave. Tvrdim da su nekad predstave amatera mnogo bolje, nego profesionalnog pozorišta. Amateri žele da se dokažu i da pokažu šta znaju i rade bez opterećenja i tu se uvek prepozna ta želja da urade nešto dobro, treba ih podržati u svakom slučaju“, kazala je Lidija Vukićević, glumica i član žirija na „PRKOS“-u.

Festivalsko pozorište „PRKOS“ ima za cilj da promoviše i predstavi scensko izvođačka ostvarenja i vrednuje rezultate postignute u njima.

Prethodni članci