Na plantaži u Grljanu počela berba šljiva

U organizaciji Poljoprivrednog dobra „Zaječar“, na plantaži u Grljanu ove nedelje je počela berba šljiva. Za zainteresovane berače prevoz je obezbeđen, a autobus polazi u 6 sati. Cena ručne berbe iznosi 6,00 dinara po kilogramu.

Autobus polazi sa Zvezdanske krivine, kod OMV pumpe, a putnike će prikupljati sa stajališta kod bivšeg Dionisa, kod Doma kulture u Kotlujevcu, bivšeg Jedinstva, O.Š. „Đura Jakšić“, zatim kod naselja Dva Brata, nekadašnje Pivnice, kod Amana, ostrvceta – kod spomenika Hajduk Veljku, O.Š. „Ljubica Radosavljević Nada“, Spomen kosturnice i bolnice. Povratak sa plantaže planiran je za 17.30 časova. Svaki berač, radnik na plantaži, mora sa sobom obavezno poneti dokumenta za identifikaciju – očitanu ličnu kartu, pasoš ili drugi identifikacioni dokumet iz koga se može očitati matični broj. Beraču koji ne poseduje identifikacioni dokumet neće biti dozvoljen rad. Lica od 15 do 18 godina, ukoliko nemaju ličnu kartu, treba da ponesu fotokopiju đačke knjižice ili fotokopiju index-a uz obaveznu saglasnost roditelja za rad maloletnog deteta. Deci mlađoj od 15 godina neće biti dozvoljeno prisustvo. Ukoliko berač poseduje identifikacionu karticu sa bar kodom iz prethodnih godina, obavezan je da je ponese sa sobom.

Organizatori berbe navode i da je obavezno svakodnevno prijavljivanje i dodaju: „Berači koji se ujutru ne prijave, neće moći da naplate svoje kvitice za taj dan.“ Isplata će se vršiti svakog radnog dana u vremenu od 12 do 15 časova u prostorijama PD „Zaječar“ na Negotinskom putu. Detaljnije informacije moguće je dobiti putem telefona 019/436-462.

Prethodni članci