Na šestoj sednici lokalnog parlamenta u Knjaževcu usvojen budžet za 2023. godinu

Odbornici Skupštine opštine Knjaževac usvojili su budžet opštine Knjaževac za 2023. godinu, na šestoj sednici lokalnog parlamenta.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić istakao je da je u ovog godini izvršeno 90 odsto budžeta, a glavne kapitalne investicije i projekti nastavljaju se sledeće godine.

Na šestoj sednici lokalnog parlamenta u Knjaževcu usvojen budžet za 2023. godinu
Milan Đokić – predsednik opštine Knjaževac

„U ovom budžetu za 2023. godinu planiramo prihod od milijardu 333 miliona dinara. To su realni prihodi i mi realno planiramo svoje budžete. Ne uvećavamo prihode, da bismo na taj način stvorili mogućnost za povećanje rashoda, samim tim i za veštačko zaduživanje naše opštine. Samo izvršenje prihoda od preko 90% govori u prilog tome. Planiramo iz ovog budžeta mnogo investicija u nešto šta će generisati nove vrednosti kao što je saobraćajna infrastruktura, investicije u sportske terene zbog razvoja sportskog turizma, uređenje seoskih mesnih zajednica, izgradnja novih sistema za vodosnabdevanje, završetak izgradnje kanalizacione mreže u Knjaževcu. Nismo zaboravili ni socijalno najugroženije stanovnike. Trudimo se da svoju solidarnost sa njima pokažemo i time što čak 7,5 odsto budžeta izdvajamo za socijalnu zaštitu, za naše najmlađe sugrađane koji pohađaju našu Predškolsku ustanovu, ali i za naše osnovne i srednje škole izdvajamo blizu 22 odsto budžeta. Imamo čak 370 naših đaka i studenata kojima dajemo stipendije, imamo tridesetak studenata koji imaju prosek preko 9, kojima ćemo na Svetog Savu dati jednokratnu pomoć od 300 evra. Trudimo se da našim budžetom tolikim koliki je obuhvatimo sve one kojima je potrebna pomoć i da investiramo u sve ono šta može da opštinu Knjaževac učini lepšom, boljom, za jedan srećniji život naših sugrađana”, rekao je Đokić.

Između ostalog, na dnevnom redu 6. sednice Skupštine opštine Knjaževac razmatran je i Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima čiji je osnivač opština Knjaževac.

Usvojen je i Predlog odluke o imenovanju članova i zamenika članova Opštinske izborne komisije opštine Knjaževac u stalnom sastavu, a usvojen je i Predlog rešenja o imenovanju direktora Centra za socijalni rad “Dr Mihajlo Stupar” u Knjaževcu.

Prethodni članci