U Knjaževcu treću godinu zaredom realizovana akcija „Čestitku dostavi, paketić nabavi”

Dom kulture Knjaževac organizovao je likovni konkurs „Čestitku dostavi, paketić nabavi”, tako da svi knjaževački mališani i iz grada i iz knjaževačkih sela, koji su nešto napisali ili nacrtali dobili su novogodišnje paketiće.

Pristiglo je ukupno 1.515 čestitki dece, koja su učestvovali na likovnom konkursu ove ustanove i svaka čestitka je nagrađena paketićem. Konkurs je raspisan u dve kategorije: od 3 do 6 godina i od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

U Knjaževcu treću godinu zaredom realizovana akcija „Čestitku dostavi, paketić nabavi”
Dragana Janković – direktorka Doma kulture u Knjaževcu

„Dom kulture Knjaževac započeo je ovu akciju 2020. godine. Knjaževačkim mališanima se ta naša ideja dopala i iz godine u godinu imamo sve više dospelih čestitki. Svi mališani koji su poslali čestitiku dobili su poklon paketić koji će im Deda Mraz lično dostaviti na kućnu adresu. Takođe, žiri je izabrao i najbolje čestitke. Sve čestitke knjaževačkih mališana od danas su u prodaji, a prikupljen novac od prodaje biće upotrebljen u humanitarne svrhe za našu sugrađanku Nedu i njeno lepše sutra. Pozivam sve naše sugrađane da kupovinom čestitke pomognemo našoj sugrađanki. Zahvaljujem se i lokalnoj samoupravi na podršci“, poručila je Dragana Janković, direktorka Doma kulture u Knjaževcu.

Akcija podele paketića realizovana je u saradnji sa lokalnom samoupravom. Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić istakao je da je ovaj konkurs uspešno realizovan i da će Knjaževac uvek podržavati akcije namenjene najmlađim sugrađanima.

U Knjaževcu treću godinu zaredom realizovana akcija „Čestitku dostavi, paketić nabavi”
Milan Đokić – predsednik opštine Knjaževac

„Lepa akcija koja podstiče kreativnost kod dece i solidarnost, jer će čestitke biti ponuđene na prodaju našim sugrađanima da bi obezbedili sredstva za lečenje naše male sugrađanke Nede. Veliki je trud, veliki je posao, ali naša deca su vredna. Opština Knjaževac nije zaboravila ni naše male sugrađane po selima kojima će takođe biti podeljeni paketići, kao ni decu iz socijalno ugroženih porodica. Na ovaj način želimo da pokažemo da mislimo na najmlađe Knjaževčane“, kazao je Đokić.

Nekoliko Deda Mrazova krenulo je iz Doma kulture Knjaževac i uputilo se na adresu 1.515 mališana kako bi im podelili paketiće.

Dom kulture u Knjaževcu ovaj konkurs organizuje treću godinu zaredom, a akcija ima za cilj da ulepša novogodišnje praznike knjaževačkim mališanima.

Prethodni članci