Najboljima u sportu za 2022. godinu uručena priznanja u Knjaževcu

U Domu kulture u Knjaževcu održana je svečanost povodom proglašenja najboljih u sportu za 2022. godinu.

Nakon himne “Bože pravde” u izvođenju hora Crkve Svetog Velikomučenika Georgija, prisutnima se obratio predsednik opštine Knjaževac, Milan Đokić.

„Zadovoljstvo je videti iz godine u godinu da Knjaževac ima neiscrpnu bazu mladih talenata, neiscrpnu bazu novih ljudi koji žele da se aktiviraju u oblasti sporta, onih koji vole i podržavaju sport. Mi kao lokalna samouprava imamo nekoliko zadataka. Prvi prioritet je, naravno, da što više naše mlade, male dece bude na sportskim terenima. To nam je svima, složićete se, najvažnije. Da bismo to ostvarili, moramo da im pružimo dobre uslove za bavljenje sportom. U prethodnih nekoliko godina rekonstruisali smo maltene sve sportske objekte i terene na teritoriji naše opštine. U hali ‘Kaplar’ rekonstruisani su svi sanitarni čvorovi koji nisu od izgradnje sportske hale rekonstruisani, u koje nije uloženo ništa. U Tehničkoj školi dograđene su svlačionice, pomoćni sadržaji, pomoćni prostori. Uređene rasvete, uređeni podovi, urađena atletska staza na Gradskom stadionu, napravljene nove svlačionice pored Gradskog stadiona za potrebe ne samo FK ‘Timočanin’, već svih fudbalera koji će tu gostovati. Odmah iza tih svlačionica, za one koji nisu prošli tim delom grada, urađen je kompleks terena za male sportove, koji će uskoro da bude, nadam se, stecište mnogih kampova u oblasti košarke, odbojke, rukometa, mesto na kome će se održavati turniri u malom fudbalu. Aplicirali smo i za još jedan teniski teren, tako da ćemo imati kompleks kakav malo mesta u Srbiji ima“, istakao je Đokić.

Đokić je dodao da je knjaževački olimpijski bazen resurs sam za sebe, Stara planina kao prirodni potencijal, takođe. Drugi prioritet lokalne samouprave biće da da se dovede što više sportista u Knjaževac, da Knjaževac bude prepoznat na mapi gradova za pripreme sportista kao nacionalni centar za pripreme sportista iz svih vidova sportova.

„Dragi prijatelji, Opština Knjaževac ulaže mnogo para i u same klubove. Kako god vam to zvučalo, moram da najavim da ćemo reorganizovati prioritete u narednim godinama. Od sada će prioritet imati bazni sportovi, kako individualni, tako i kolektivni. Poseban broj bodova za finansiranje dobijaće oni klubovi i oni sportovi koji imaju više mladih selekcija. Akcenat mora biti na deci, akcenat mora biti na mladima, akcenat mora biti na stručnom kadru. Nećemo žaliti novac za trenere koji žele da se edukuju, a ima ih. Nedovoljno, ali ima ih. Pošaljemo na seminare, na edukacije, svuda gde će moći da steknu nova znanja i da ta nova znanja kako iz sporta, tako i iz pedagogije, prenesu na mlađe generacije. Lepo je videti da se ima za koga u Knjaževcu boriti za sport, graditi sportske terene, praviti sportsku bazu. Čestitam Sportskom savezu na organizaciji ovako lepe i velike manifestacije koja je iz godine u godinu sve lepša i lepša. Čini mi se da smo svake godine svi mi iznenađeni novim licima koja su laureati i koji dobijaju nagrade. Dragi prijatelji, siguran sam da ćemo u narednim godinama uživati u pobedama koje će osvajati naši klubovi u kojima će igrati naša deca, ponikla na našim sportskim terenima”, dodao je Đokić.

Titulu najboljeg sportiste za 2022. zasluženo je poneo Dalibor Okolić iz OSR “Beli Timok”, a titulu najboljeg mladog sportise Aleksandar Ćirković. Za najperspektivnijeg mladog sportistu proglašen je Relja Ranđelović, a najbolji sportista u kategoriji multidisciplinarnih sportova Denis Aleksić.

Među najboljim mladim selekcijama su FK “Timočanin” i ŽFK, a najboljim trenerom proglašen je Danijel Janevski. Za doprinos u sportu osobama sa invaliditetom prinzanje je dobio Srđan Ristić, za uspešnu organizaciju takmičenja za osobe sa invaliditetom Dalibor Ilijić, a za uspešnu organizaciju Balkan kupa u bodi bildingu i fitnesu “Apolon”.

Priznanje Sportskog saveza Knjaževca za zdravstveni doprinos i razvoj sporta pripalo je Bogiši Stojadinoviću, za 30 godina razvoja karatea na teritoriji opštine Knjaževac Ivanu Radovanoviću, za izuzetnu saradnju u organizaciji “Seoskih sportskih igara” Goranu Ćiriću i za učešće na Republičkom takmičenju “Seoskih sportskih igara” MZ Vasilj. Najbolji sportski radnik za 2022. godinu je Dragan Radenković.

Sportska priznanja dodeljena su i za izuzetan doprinos u razvoju školskog sporta i postignutih rezultata. Ovo priznanje dobio je Dragan Pavlović. Najbolji mladi golgeter lige FS RIS je Jovan Ćirić, za aktivno učešće u sportskim manifestacijama i doprinos u formiranju zdrave populacije PU “Bajka” i za originalni naučni doprinos u oblasti neurofiziologije i funkcionalne neurologije sa implementacijom u sportu Radoš Savić.

Prethodni članci