Najteži dan za Zaječar: 43 novozaraženih koronom!

Na osnovu 84 obrađenih PCR i Ag testova, u poslednja 24 h, na teritoriji grada Zaječara, ponovo, imamo najteži dan od početka pandemije i četrdesettri (43) novih covid-19 pozitivnih lica ( 51% od broja testiranih). Od ovog broja 20 osoba je ženskog i 23 muškog pola, starosti 1 do 71 godina života. Od početka pandemije obrađeno je ukupno 6149 PCR i Ag uzoraka, dok se rezultati čekaju za još 61 ranije testiranu osobu.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 26 pacijenata, a na Grudnom odeljenju 31 pacijent. U toku jučerašnjeg dana imali smo jedan prijem i tri otpusta pacijenta na Infektivnom i trideset prijema bez otpusta na Grudnom odeljenju ZC Zaječar.

Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju. Štab za vanredne situacije grada Zaječara, uz konstataciju da bukvalno nema područja, gradskog ili seoskog, koje nije zahvaćeno infekcijom virusa covid-19, MOLI i UPOZORAVA, da se uzdržimo svih nepotrebnih kontakata i okupljanja a da proslave krsnih slava (predstoji nam Aranđelovdan) svedemo na proslavu u krugu porodice i po tradiciji i običajima naših predaka.

Nije ni vreme ni prilika da svoje najmilije, komšije, prijatelje, kumove… dovodimo u situaciju oboljevanja od ovog opakog virusa a zdravstveni sistem u stanje kolapsa. Mislite o tome pre nego li uradite bilo šta zbog čega ćete se sutra kajati, apeluju u Štabu za vanredne situacije.

Prethodni članci