Nakon današnjeg poraza na Zlatiboru zaječarski Timok napušta prvoligaško društvo

Nakon poraza od 2:0 na današnjem meču protiv ekipe Zlatibor, fudbaleri Timoka 1919 nemaju više ni teoretske šanse da sačuvaju status prvoligaša. Dva kola pre kraja PlayOut-a zaječarci imaju osvojenih 37 bodova ali je to nedovoljno za opstanak u ligi i u slučaju pobede narednog vikenda protiv Rada na Banjici i za dve nedelje protiv poslednjeplasiranog Kabela na Kraljevici. Osim zaječarskog Timoka i novosadskog Kabela, Srpsku ligu će od jeseni najverovatnije igrati i OFK Bačka i Budućnost iz Dobanovca. Timok je uspeo da uz dirigentsku palicu trenera Srđana Stojčevskog stvori jaku i stabilnu ekipu ali je očigledno bilo malo vremena a i pomalo sportske sreće da se anulira zaostatak iz prolećnog dela prvenstva.

ZLATIBOR – TIMOK 1919 2:0 (0:0)

ZLATIBOR: Stadion Švajcarija. Gledalaca 300. Glavni sudija Nikola Đorđević (Aranđelovac), pomoćnici Milan Tošić (Vlasotince) i Srđan Milićević (Kuršumlija). Strelci: Filip Rajevac u 54. minutu i Luka Čumić u 80. minutu. Žuti kartoni: Filip Rajevac, Uroš Miloradović (Zlatibor), Pavle Radunović, Strahinja Petrović, Ivan Božović, Miloš Simonović i Lazar Nikolić (Timok 1919). Crveni kartoni: Ognjen Milanović (Zlatibor) i Pavle Radunović (Timok 1919).

ZLATIBOR: Lučić, Janjušević, Vrbić, Mitrović, Radosavljević, Oikonomikos (Kuveljić), Cvetić, Miloradović, Rmuš (Čumić), Milanović, Rajevac (Bašić)
TIMOK 1919: N. Petrović, L. Nikolić (U. Nikolić), Simonović, Pantić (Radosavljević), Đukić (R. Nikolić), Tričković, Božović, Žerjal (Maduba), Davidović, S. Petrović (Ristić), Radunović

Prethodni članci