Nastavak saradnje Grada Zaječara i Poljoprivredne savetodavne stručne službe „Agroznanje”

U Gradskoj upravi u Zaječaru danas je potpisan Sporazum o saradnji između Grada Zaječara i Poljoprivredne savetodavne stručne službe „Agroznanje”.

U ime grada Sporazum je potpisao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, dok je u ime PSSS „Agroznanje” svoj potpis stavila Slavica Dželatović direktorka službe.

Cilj sporazuma je da se poljoprivrednim proizvođačima na području grada Zaječara pruže što bolji uslovi za obavljanje poljoprivredne proizvodnje, kao i da se promovišu mere agrarne politike Vlade Republike Srbije. Takođe, cilj memoranduma o saradnji je da se pruži bolja informisanost poljoprivrednih proizvođača, kroz organizovanje zajedničke mreže predavanja i tribina u zaječarskim selima.

Prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, dugogodišnja saradnja sa PSSS „Agroznanje” svakako doprinosi bržem razvoju poljoprivrede ovog kraja, kao i većim mogućnostima koje se pružaju našim poljoprivrednicima prilikom apliciranja za podsticaje, kako grada tako i Ministarstva poljoprivrede.

„Primena novih znanja i tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji nikad nije bila važnija nego sada, kada se proizvođači suočavaju sa sve izraženijim klimatskim promenama koje se itekako odražavaju na prinose, a samim tim i na njihove prihode”, istakla je Slavica Dželatović.

Gradski većnik za poljoprivredu Vesna Stanković je naglasila da je zadovoljstvo sarađivati sa službom koja je sastavljena od tima vrhunskih stručnjaka iz različitih oblasti poljoprivrede, i da ova saradnja samo može da unapredi razvoj našeg kraja.

Prethodni članci