U Gradskoj upravi Bor organizovan prijem za vicešampionke države u rukometu ŽORK „Bor Zijin Copper“

U Gradskoj upravi u Boru organizovan je prijem za predstavnice ŽORK „Bor Zijin Copper“, koje su nedavno osvojile drugo mesto na Državnom prvenstvu u rukometu u Šapcu, u kategoriji do 16 godina.

Uspeh borskim rukometašicama i njihovom stručnom timu čestitali su gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, zamenik gradonačelnika Milivoje Janošević i gradski većnik Dejan Dulović.

Članice ŽORK „Bor Zijin Copper“ Sabina Šerifi i kapiten Jovana Pujicić ne kriju zadovoljstvo zbog postignutog uspeha i nadaju se boljem plasmanu sledeće godine.

„Zahvalila bih se trenerima što su nas pripremali za ovo Državno prvenstvo i svojim saigračicama na velikoj borbi i želji za osvajanjem medalje. Pokušali smo da osvojimo zlato, nažalost nismo uspele, ali nadam se da ćemo sledeće godine uspeti da osvojimo prvo mesto“, rekla je Sabina Šerifi.

„Naporno smo trenirale i verovale u sebe. Zahvalila bih se svima koji su učestvovali u tom našem napretku i podržali nas ka našem koraku ka medalji. Imale smo prelepu energiju, verovale smo u to da možemo da postignemo nešto više i uspele smo“, kazala je Jovana Pujicić, kapiten.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić poručio je da grad Bor ima zaista vrhunske sportiste koji na najbolji mogući način pokazuju da se rad, trud i zalaganje uvek isplate.

„Odavno se nije desilo da se osećam ovako lepo na prijemu. Imali smo danas ovde jednu mladost, energiju i budućnost za borski sport. U razgovoru sa njima osetila se ta energija iz koje se vidi da deca zaista žele da napreduju u rukometu. Za mene su one šampioni, iako su osvojile drugo mesto na Državnom prvenstvu. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u rukomet u Boru. Drago mi je što je i kompanija ‘Zijin Copper’ podržala našu decu. Čuo sam da su i Šapčani navijali za nas i da je atmosfera bila kao da smo na domaćem terenu. Takođe, sam čuo i puno lepih reči za naše rukometašice. Nije sve medalja. Medalja su ova deca ovde koja brane boje našeg grada i koja se bore za uspeh. Siguran sam da ćemo se plasirati i u veći rang takmičenja – ‘Super B’ ligi. Ovo je još jedan dokaz da Bor ima zaista vrhunske sportiste koji na najbolji mogući način pokazuju da se rad, trud i zalaganje uvek isplate“, istakao je Milikić.

„Budućnost ovog tima je svetla, to je sigurno. Devojke su se zaista pokazale i ja sam veoma ponosna na njih, kao i cela Uprava kluba. Borile su se maksimalno, što je na kraju rezultiralo medaljom. Bile su izuzetne, borbene, energične i bila mi je čast da im budem trener i da ih vodim“, rekla je Jelena Kostić, trener ŽORK „Bor Zijin Copper“.

Na prijemu, u znak zahvalnosti za podršku, borske rukometašice uručile su jednu srebrnu medalju i poklon gradonačelniku Bora Aleksandru Milikiću.

Prethodni članci