Nastavlja se 38. po redu festival mladih pesnika „Mladi мај“

Festival mladih pesnika „Mladi мај“, 38. po redu, nastavlja se danas gostovanjem pesnika u zaječarskim osnovnim i srednjim školama.

Od 13 časova, u okviru rubrike „Poezija, edicija, povelja”, u Pozorišnom muzeju u Zaječaru biće reči o stvaralaštvu našeg istaknutog književnika Gorana Petrovića, jednog od dobitnika Ninove nagrade, koji nas je, nažalost, nedavno napustio. Govoriće: Dejan Aleksić, Ana Gvozdenović I Ivana Hrenko.

Program Festivala nastavlja se večeras u 18 časova predstavljanjem radova učenika zaječarskih osnovnih I srednjih škola. Od 19 časova predstaviće se pesnici Uroš Marković I GavriloMile Princip, a od 20 časova od „Smederevskoj pesničkoj jeseni” govoriće Ivana Stojić i Katarina Đorđijevska. Četvorodnevni pesnički festival završava se u subotu 25. maja, kada će od 19 časova biti priređena promocija knjige prošlogodišnje pobednice Festivala mladih pesnika Ane Ogrizović.

Sat kasnije predviđen je nastup ovogodišnjih finalista festivala i proglašenje pobednika Festivala.Organizator je Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelji Grad Zaječar i Ministarstvo kulture i informisanja.

Prethodni članci