Gradonačelnik Zaječara se oglasio povodom bušotine kod Nikoličeva

U jednom delu Nikoličeva kod Zaječara, došlo je do izlivanja tople vode iz bušotine na dubini od preko 400 metara, zbog geoloških istraživanja bakra, zlata i drugih rudnih minerala u Timočkom magnatskom kompleksu.

Prema pojedinim navodima, zbog toga su preksinoć i u jučerašnjim jutarnjim satima bile i suve slavine na česmama u Nikoličevskoj banji.

Ovim povodom oglasio se i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

„Noćas su, kako i priliči satanističkoj sekti, lažni zaječarsko/borski ekolozi Đuričko, ’Krstić&sinovi’, portal vozačica i ’Eko istokovci’ otkrili da u okolini Nikoličeva postoji, na dubini od 400+ metara, topla voda. Bravo ‘majstori’?! Da nije glupo i zlonamerno, bilo bi smešno. Jadno je i to što je ‘neko’, očito po ‘nečijoj’ narudžbini, dva dana pre njihovog otkrića ‘tople vode’, zavrnuo (i polomio) ventile za česme i bazen u tzv. ‘Nikoličevskoj banji’ u nameri da pokaže da je bušotina udaljena par kilometara od ‘banje’ uticala na ovo izvorište. Pošto im je i ovaj glupavi spin, kao i onaj o navodnom kamenolomu u Malom Izvoru, propao sada im je kriv narod koji ‘neće da se probudi’ i podrži ih u suludim planovima kako bi se nasilno, konačno, domogli vlasti. Kada pojačavamo energetski potencijal grada, podzemnim kabliranjem, i izgradnjom najmodernijih trafo-stanica plaše narod da će ih ‘poubijati struja’ iako znaju da je to tehnički nemoguće – znaju oni, ali ovim spinom skupljaju jeftine poene kod neukih ljudi. Kada gradimo najlepši stadion u Srbiji oni se bave time da je neko uzeo prsak i ‘ukrao’ brdo ali, iako to znaju, ne pominju da je iz tog brda 40 godina utiman prsak za nasipanje i gradnju zaječarskih ulica. Kada kao lopuže, preko terase, upadnu u Skupštinu grada i ometaju njen rad udarajući gde stignu radnike obezbeđenja, a onda prikazujući sebe kao žrtve, zaborave da kažu da odbornici uopšte nisu glasali za izgradnju nikakvog kamenoloma u Malom Izvoru pošto za to nisu ni nadležni. Ni grad, ni odbornici. Zaboravili su i to da se akt koji smo usvojili (plan regulacije) odnosi na 28 hektara državne, a ne gradske zemlje (kamenjara). Tako su izmislili i ovu priču o toploj vodi, nekoliko kilometara od Nikoličeva, kao uvod u spinovanje o nekakvim rudnicima koji će uništiti Zaječar? Na žalost, na našoj teritoriji, u blizini i daljini, ništa od rudnih bogatstava nije otkriveno. Da se istražuje treba, pošto je i nama bitno da znamo šta eventualno posedujemo od minerala i rudnih bogatstava. Kako je moguće da našim precima nisu smetali ni rudnici uglja (Lubnica, Avramica…), ni kvarcnog peska u Rgotini, ni kamenolom u Čokonjaru… O čemu se zapravo radi? Znaju građani. Zato ih i ne podržavaju. Nadam se samo da sada ova bezumna kamarila neće krenuti u akciju ‘door to door’ sa upaljenim svećama i ikonama da kunu građane koji ih ne podržavaju u satanizmu i ludilu”, napisao je Ničić u objavi na svom Fejsbuk profilu.

Investitor ovih radova je „Tilva“ doo iz Beograda, a izvođač „Drillex International“ iz Bora.

Prethodni članci