Nedavno u Zaječaru održane dve radionice vezenja i tuftinga

Nedavno su u Zaječaru održane dve radionice vezenja I tuftinga.

Tufting ili Tafting je proces stvaranja tepiha gde se specijalizovani alati koriste za precizno postavljanje vunenih čvorova na platnu, stvarajući na taj način izdržljive i meke površine.

Ove nedavno održane radionica pod pokroviteljstvom Divac fondacije, koje su bile namenjene mladim ženama iz Zaječara i okolnih područja, doživele su veliki uspeh. Ove radionice, fokusirane na vezenje i novi pristup pravljenju tepiha su okupile grupu mladih i kreativnih žena iz naše zajednice.

Tokom ovih intenzivnih i inspirativnih radionica, sedam žena je imalo priliku da zajedno stvara neverovatne komade tepiha i mini tapiserija. Osim stvaranja umetnosti, učesnice su se družile, razmenjivale iskustva i stekle nova znanja i veštine koje će im sigurno koristiti u budućnosti.

Ova inicijativa je deo šireg napora Divac fondacije da podrži razvoj kreativnih veština i samopouzdanja kod mladih žena širom Srbije. Radujemo se što smo imali priliku da budemo deo ove inspirativne priče i radujemo se budućim projektima koji će unaprediti našu zajednicu i podstaknuti kreativni potencijal mladih žena.

Održioci radionice, zahvaljuju se Divac fondaciji na podršci i svim učesnicama koje su svojim entuzijazmom i talentom doprinele uspehu ovih radionica.

Prethodni članci