Neka se u Boru deca rađaju i lepe stvari događaju

Centar za socijalni rad u Boru pruža sveobuhvatnu podršku i zaštitu porodica i mladih

Centri za socijalni rad pružaju niz usluga socijalne zaštite. Sistem socijalne zaštite predstavlja način da država ili lokalna samouprava pomogne ljudima da reše određene probleme. Socijalna zaštita ima materijalnu pomoć i usluge socijalne zaštite, kada je nekoj osobi potrebna pomoć stručnjaka ili pomoć za zadovoljavanje svakodnevnih potreba, smeštaj u specijalizovanu ustanovu ili zaštita od porodičnog nasilja. Centar za socijalni rad u Boru pruža podršku i porodicama, a i mladima kojima su vrata Centra uvek otvorena za bilo koji vid problema sa kojim se suočavaju.

„Centar za socijalni rad u Boru pruža sveobuhvatnu podršku, ali sa druge strane i zaštitu porodica. Materijalna davanja spadaju samo u jedan od oblika podrške porodicama u prevazilaženju problema. Sa druge strane, tu smo da pomognemo roditeljima da oni unaprede svoje postojeće kapacitete, da na bolji način znaju da čuju i da razumeju svoju decu, da ih saslušaju i da negde pomognu deci da se bolje razvijaju. Sa druge strane tu smo da pružimo podršku mladima, jer svedoci smo da je sve češća pojava vršnjačkog nasilja i da i nas i porodice mladi prihvate kao nekog ko ih podržava i da mi nismo restriktivna institucija, već da smo tu kako bismo im pomogli da unapreduju i da se razvijaju“ ističe Jelena Ristić, direktorka Centra za socijalni rad u Boru.

Gradski centar za socijalni rad je prva stanica za obraćanje onih kojima je pomoć potrebna. Centar za socijalni rad u Boru nastoji da raznim merama podrži razvoj porodica, kako u gradu Boru, tako i u borskim selima. U okviru Centra su i brojna savetovališta, koja i te kako mogu biti od velike podrške porodicama.

„Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“

Prethodni članci