Neka se u Boru deca rađaju i lepe stvari događaju

Predškolska ustanova „Bambi“ Bor dobija još jedan vrtić kako bi se smanjile liste čekanja za borsku decu

Predškolska ustanova „Bambi“ Bor trenutno broji oko 1200 dece i bavi se neposrednim vaspitno-obrazovnim radom, negom, ishranom, preventivno-zdravstvenom i socijalnom zaštitom dece uzrasta od 6 meseci do polaska u školu. U okviru predškolskog programa ostvaruju se redovni programi vaspitno-obrazovnog rada, u celodnevnom i poludnevnom trajanju. Grad Bor nastojeći da pruži podršku porodicama sa decom, posle novootvorenog vrtića „Mali princ“, izgradiće još jedan – Evropski vrtić.

„Imamo pet vrtića većih i jedan manji koji je isto bio sponzorstvo UNICEF-a i Ministarstva, na periferiji u Brestovačkoj banji imamo jedan vrtić, u Brezoniku još jedan vrtić i u tri škole imamo decu smeštenu za pripremni predškolski program. Ustanova PU „Bambi“ ima 1200 dece, oko 300 na čekanju, ali potrudićemo se da ih smestimo. Dobićemo uskoro i Evropski vrtić, koji će znatno smanjiti listu čekanja i na taj način ćemo dobiti više mesta za smeštaj dece“, ističe Ljiljana Radičević, direktorka PU „Bambi“ Bor.

Nakon početka rada vrtića „Mali Princ“ u Novom gradskom centru u Boru, nadomak ovog naselja gradiće se novi vrtić, po evropskim standardima. Izgradnju novog Evropskog vrtića finansira lokalna samouprava. Ovaj objekat ukupne je građevinske površine oko tri i po hiljade kvadrata, a investicija je vredna 700 miliona dinara. Kada bude završen tu će biti mesta za 270 mališana raspoređenih u 14 vaspitnih grupa. Na ovoj način će se trajno rešiti višedecenijski problem liste čekanja za upis u borske vrtiće.

„Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“

Prethodni članci