Nišlija Jovan Dabić – novi trener zaječarskog Timoka 1919

Povratnik u srpskoligaško društvo, zaječarski „Timok 1919“ će u sredu 6. jula odpočeti pripreme za novu sezonu. Na preporuku dojučerašnjeg Šefa stručnog štaba Srđana Stojčevskog, koji neće produžiti Ugovor sa Timokom jer pregovara sa nekoliko klubova iz Prve lige, čelnici kluba su odlučili da u novoj sezoni na srpskoligaškom Istoku novi kormilar „plavo belih“ bude tridesetpetogodišnji nišlija Jovan Dabić, od koga se očekuje da u veoma jakoj konkurenciji dovede zaječarce do prvog mesta i ekspresnog povratka na prvoligaškoj pozornici.

– Radi se o mladom i perspektivnom strategu, koji je trenersku karijeru počeo u niškom Železničaru trenersko iskustvo sticao je u Kini i Ujedinjenih Arapskim Emiratima, a u našoj zemlji radio je kao pomoćni trener u kruševačkom Napretku. Jeste mlad, ali ima dovoljno iskustva da posle kvalitetno odrađenih priprema i uz nekoliko pravih pojačanja, uspešno doplovi sa Timokom do titule prvaka, kako bi idućeg leta ponovo zaplovili prvoligaškim vodama. Optimista sam – kaže Branimir Đorđević, predsednik UO Timoka.

Jato „belih labudova“ sa Timoka za sada su napustili svi igrači iz inostranstva, koji nemaju prava da igraju za naše srpskoligaške klubove: Enson Kvok (Mačva, Šabac), Martins Okafor, Kingsli Naji, Sidik Ture i Damian Maduba, tri igrača koji su bili na pozajmici u Timoku vratili su se u matični klub Mačvu: Nikola Subotić, Stefan Trimanović i Vladimir Jovanović, a klub su napustili i Igor Pantić (Radnički, Sremska Mitrovica), Ivan Božović (Malta), Pavle Radunović (Mačva) i Nemanja Miljković. Sa ostalim fudbalerima se pregovara, nekoliko njih još vaga ponude, ili su još uvek u potrazi na novim klubom. Slika će biti znatno jasnija u sredu za kada je na Gradskom stadionu pod Kraljevicom zakazana prozivka i početak priprema za novu sezonu.

Prethodni članci