Nova oprema za sakupljanje otpada u Knjaževcu

Ministarstvo zaštite životne sredine obezbedilo je opštini Knjaževac novu opremu za sakupljanje otpada, u vidu kontejnera i kanti sa točkovima.

Knjaževac je po rasporedu dobio 13 kontejnera zapremine 1,1 kubik i 7 kanti od 120 litara koji će biti postavljeni na najudarnijim mestima, tamo gde su uočeni najveći problemi sa otpadom.

„Veliki fokus u narednim godinama biće upravo na ekologiji i na zaštiti životne sredine kad smo mi kao Opština u pitanju. Radimo veoma važan projekat koji decenijski nije rešavan, a to je transfer stanica. Kada budemo završili transfer stanicu u saradnji sa Ministarstvom, onda ćemo sanirati i nesanitarnu deponiju koja decenijama postoji u Knjaževcu. Takođe, pored tih krupnih stvari, trudimo se da zajedno sa našim JKP i sredstvima iz Eko fonda, rešavamo i te neke male probleme koji kvare imidž i izgled našeg grada: to su divlje deponije, odlaganje smeća tamo gde mu nije mesto. Potrudićemo se da sistemskim rešenjima u narednom periodu, proširenjem obima izvoza smeća, rešimo i te probleme”, rekao je Branislav Josifović, član Privremenog organa opštine Knjaževac.

Postavljanje kontejnera i kanti za odlaganje smeća očekuje se nakon praznika.

Prethodni članci