Nova sportska oprema za fudbalske klubove u Zaječaru

U Gradskoj upravi u Zaječaru održana je konferencija za medije, na kojoj su gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Milan Stanković i predsednik GFS Zaječara i dugogodišnji fudbalski poslanik Milorad Vučković prezentovali ciljeve i planove vezane za akciju podele sportske opreme fudbalskim klubovima u Zaječaru.

Na konferenciji je istaknuto da Zaječar u saradnji sa FSG Zaječara brine o klubovima sa područja grada. Prošle godine fudbalski klubovi su dobili kompletnu garnituru dresova i fudbalske lopte, a tokom naredne nedelje dobiće sportsku opremu.

„Lokalna samouprava grada Zaječara, u dogovoru sa GFS Zaječar i sa klubovima i sudijskom organizacijom sa naše teritorije, zahvaljujući pre svega gradonačelniku Bošku Ničiću, kupila je za sve naše klubove sportsku opremu. Takođe, radimo na tome da da klubovima pomognemo i finansijski. Sedam naših klubova, koji su članovi Okružne lige Zaječar, Sudijska organizacija i Klub malog fudbala, ovoga puta dobiće na poklon majice za treninge i za putovanja, potom po tri fudbalske lopte japanskog proizvođača, štucne, markere, golmanske rukavice, mreže za golove i mrežu za nošenje lopti, kao i lekarsku torbu sa svim potrebnim medicinskim stvarima”, rekao je Milorad Vučković, predsednik GFS Zaječara.

„Kupili smo opremu za klubove sa naše teritorije, kao i za sudije i za Klub malog fudbala. Pomoći ćemo klubovima i finansijski, odnosno da im platimo troškove za službena lica i sve drugo što im je potrebno kako bi se nesmetano takmičili. Neki klubovi koji su ranijih godina odustali od takmičenja, žele da se ponovo obnove i da se takmiče. Podržaćemo ih u tome maksimalno, posebno u našim seoskim sredinama. Sve radimo sa ciljem da našu omladinu zadržimo u seoskim sredinama, ali i da ih odvojimo od kafića i usmerimo da se bave sportom”, istakao je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

„Kao bivši sportista uvek navijam za sport. Sada smo za klubove nabavili sportsku opremu, u raznim bojama i sa obeležjima Grada Zaječara, GFS Zaječara i sa grbom kluba, majice koje će se sa ponosom nositi”, kazao je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport.

Takođe, bilo je reči o tome da se urede fudbalski tereni u selima, ili da se izgrade novi tamo gde je potrebno, kako bi se omladina bavila sportom.

Prethodni članci