Obeležavanje 77. godišnjice prve premijere „Žita cvetaju“ u Zaječarskom pozorištu

Na konferenciji za novinare u zaječarskom pozorištu danas je saopšteno da će se Dan pozorišta „Zoran Radmilović“ i 77 godišnjica od prve premijere „Žita cvetaju“ Jurija Mokreva obeležiti bogatim programom 1. i 2. februara.

U četvrtak 1. februara, program će početi u 13 časova tribinom u pozorišnom muzeju gde će biti održana „Antigona od Sofokla do Žana Anuja”. Gost na tribini biće Dejan Acović, filolog i književni prevodilac. Istog dana, izložbu karikatura Aleksandra Ace Blatnika, sa početkom u 19 časova, otvoriće Ivan Blatnik, a u 20 časova u sali teatra biće izvedena predstava “Refleksija” Kontra teatra iz Niša.

U petak 2. februara, promocija časopisa “Razvitak” predviđena je u 12 časova, u pozorišnom muzeju.

Direktor zaječarskog pozorišta, Vladimir Đuričić, je takođe najavio i potpisivanje protokola o saradnji sa pozorištem „Pan teatar” iz Beograda i Centrom za kulturu iz Dimitrovgrada u foajeu pozorišta, s početkom u 19 časova. Odmah nakon toga, u 19:30, sledi promocija knjige, književnog kritičara Saše Milosavljevića „Pozorište…”, koja sadrži beleške, kritike i prikaze o teatarskom životu Srbije.

Program biće završen predstavom “Zjapina” u režiji Stefana Gajića, sa početkom u 20 časova.

Za Dan pozorišta 1. i 2. februara, svi programi su besplatni, ali je potrebno unapred rezervisati karte za pozorišne predstave, zbog ograničenog broja mesta.

Prethodni članci