Odlična organizacija IV Međunarodnog turniru u fudbalu “Zaječar 2020”

Na gradskom stadionu i pomoćnim terenima fudbalskog kluba Timok u Zaječaru, prvog dana na IV Međunarodnom turniru u fudbalu “Zaječar 2020”, danas su odigrane utakmice u kategorijama 2008, 2010 i 2012. Veliki broj gostiju iz Bora, Knjaževca, Negotina, Majdanpeka, Prokuplja, Popovca, Beograda, Velikog Gradišta, Niša, Gračanice i Vidina, posetili su danas Kraljevicu i podržali svoje najmlađe fudbalere. Takmičenje je počelo jutros u 9 sati a oko podneva je zamenik gradonačelnika Milan Stanković zvanično otvorio turnir.

Predsednik kluba Branimir Branče Đorđević je ovom prilikom dodelio plakete predstavnicima Grada Zaječar i JKP “Timok održavanje” za pomoć u poslovno-tehničkoj organizaciji turnira.

U današnjoj najstarijoj kategoriji 2008 najbolja ekipa je bila OFK Boban iz Negotina koja je posle boljeg izvođenja penala pobedila vršnjake iz beogradske ekipe Dušanovac rezultatom 4:3 (0:0). Treće mesto pripalo je ekipi TSC iz Prokuplja koja je bila bolja od dečaka iz ekipe OFK Budućnost 2020 iz Popovca. Za najboljeg igrača proglašen je Lazar Kojić iz pobedničke ekipe, najbolji golman je Mateja Slović iz ekipe Dušanovac dok je najbolji strelac sa 7 postignutih golova Boško Rajević takođe iz ekipe Dušanovac.

U kategoriji 2010 dečaci iz beogradske ekipe Dušanovac pobedili su vršnjake iz TSC Prokuplje rezultatom 6:0 dok je treće mesto zauzela ekipa Mali Bor koja je bila bolja od knjaževačkog Popaja. Za najboljeg igrača proglašen je Veljko Milojević iz pobedničke ekipe, najbolji golman je Mihajlo Jovanović takođe iz ekipe Dušanovac dok je najbolji strelac sa 9 postignutih golova Aleksandar Udić iz ekipe Mali Bor.

Finale u današnjoj najmlađoj kategoriji 2012 pripalo je negotincima. FK Hajduk Veljko je bio bolji od ekipe OFK Boban i slavio rezultatom 3:0. Treće mesto pripalo je ekipi Pankum iz Velikog Gradišta. Za najboljeg igrača proglašen je Kosta Rajić iz ekipe Hajduk Veljko, najbolji golman je Ognjen Pajić iz ekipe OFK Boban dok je najbolji strelac sa 6 postignutih golova Mateja Jovanović iz ekipe 28. jun iz Gračanice.

Sutra, drugog dana turnira, biće nastavljeno takmičenje u kategorijama 2009, 2011 i 2013. Očekuje se dolazak dece iz naša dva najtrofejnija kluba Crvene zvezde i Partizana kao i ekipa iz Paraćina, Kladova, Jagodine, Kruševca, Požarevca… Početak je u 9 sati.

Prethodni članci