Održan sastanak predstavnika zdravstvenih ustanova borskog i zaječarskog okruga

Oko 30  predstavnika  11 zdravstvenih ustanova iz borskog i zajecarskog okruga prisustvovalo je sastanku koji je u Zavodu za javno zdravlje  Timok u Zaječaru održan na inicijativu Komore zdravstvenih ustanova Srbije.

Sastanak je jedan u seriji regionalnih susreta koje organizuje Komora zdravstvenih ustanova Srbije,  čiji je cilj bolja saradnja sa ustanovama , upoznavanje sa konkretnim problemima koje ustanove imaju, stručna pomoć u rešavanju tih problema ali i predstavljanje aktivnosti Komore u proteklom periodu i najavljivanje novih.

„KZUS je ustanova sa respektabilnom tradicijom. Postoji d 1959 godine i okuplja 350  zdravstvenih ustanova. Cilj ovih poseta i našeg rada je da zastupajući interese članica doprinesemo boljem funkcionisanju zdravstvenih ustanova ali i sistema u celini. Problema u zdravstvu je mnogo (finansiranje, kadrovi) ali su najavljene i brojne promene pa je upravo sada prilika da zajedno formulišemo inicijative i pokušamo da doprinesemo da usvojena rešenja omoguće što uspešnije funkcionisanje zdravstva“ rekla je sekretar KZUS Snežana Rašić Đorđević

Direktorka Zavoda za javno zdravlje  Timok, Slađana Ristić  istakla je da ustanova, na čijem je čelu, i sama bila u vrlo teškoj situaciji ali da su problemi uspešno prevaziđeni i poslovanje postavljeno na zdrave osnove. Direktorka je pozvala prisutne da udruženo (posredstvom Komore) pokušaju da se bore za svoje interese jer je to put da se dođe do rešenja.

Predstavnici KZUS pozvali su prisutne da prisustvuju stručnom skupu Zdravije zdravstvo koji organizuju u Vrnjačkoj Banji od 6-8 decembra i na kom će vrsni predavači govoriti o najaktuelnijim temama u zdravstvu a učesnici imati priliku da čuju najnovije informacije i razmene iskustva sa kolegama iz cele Srbije

 

Prethodni članci

Leave a Comment