Zaječar: Gradonačelnik Boško Ničić najavio realizaciju velikog broja projekata

Prema rečima Boška Ničića, gradonačelnika Zaječara danas su krenuli prvi radovi na realizaciji projekta atarskih puteva na područiju grada Zaječara, čija vrednost iznosi oko 8 miliona dinara, gde je grad obezbedio 75% sredstava, dok je ostatak novca obezbeđen iz budžeta Republike Srbije.

Veliki projekat koji će početi da se realizuje u naradnih dvadesetak dana, vrednosti 174 miliona dinara jeste sanacija objekta Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ gde će biti urađena kompletna fasada, stolarija, krov, enterijer u školi i školsko dvorište. Kako je gradonačelnik Ničić rekao, uspeli su da spase projekat u poslednjem trenutku

Projekat će biti realizovan fazno, a škola će raditi dvosmenski, kako bi objekat mogao da se sve vreme koristi.

Vlada Republike Srbije donela je 22. septembra ove godine Zaključak o prihvatanju Izveštaja radne grupe za obnovu i unapređenje objekata javne namene iz oblasti obrazovanja i zdravstvene zaštite, na osnovu čega će biti rekonstruisana OŠ „Hajduk Veljko“ kao i završena sportska hala u zaječarskom naselju Kotlujevac i prilazni putevi ovim objektima. Vrednost radova biće utvrđena u narednih desetak dana, ali procena je da će iznos biti približan cifri za rekonstrukciju OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“.

Sledeći projekat koji će biti urađen je i Zdravstveni centar Zaječar. Za projekat i izradu projektne dokumentacije grad Zaječar će izdvojiti 25 miliona dinara, a vrednost radova biće naknadno poznata. Planom je predviđena rekonstrukcija Dečijeg odeljenja, patologije, ambulante u Kotlujevcu i drugih objekata. Bilo je reči i o rekonstrukciji postojeće ambulante u Kotlujevcu i izgardnji Doma zdravlja

Najavljena je i potpuna rekonstrukcija srednjoškolskog centra u Zaječaru, za šta je predviđeno 3 miliona 400 hiljada evra, takođe u saradnji sa kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, a u toku je izrada projektne dokumentacije. Plan predviđa dogradnju Ekonomske škole i rekonstrukciju košarkaškog igrališta sa izgradnjom nove toplane. Nova toplana bi mogla da radi na osnovu otpada, koji ostaje nakon čićenja atarskih puteva, Kraljevice i slično, te bi po proceni gradskih vlasti korišćenjem takve sirovine dosta uštedeli.

Postoji i ideja da se kompletno izgradi zajednička fiskulturna sala osnovnih škola Ljuba Nešić i Desanka Maksimović, za šta postoji plan poslednjih 15 godina, a nada se da će izgradnja iste početi u 2019. godini.

Na konferenciji za medije u Gradskoj upravi, Boško Ničić najavio je i izgradnju vizitorskog centra na Feliks Romulijani, a vrednost investicije je 380 miliona dinara, takođe bez učešća grada, već preko Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ostvarena je i prva faza monitoring centra u Zaječaru, za koji je izdvojeno blizu šest miliona dinara. Prve kamere su postavljene u gradu.

Projekat koji započet još 2012. godine, a koji podrazumeva infrastrukturne radove i izgradnju 26 kuća za socijalno ugrožene porodice u naselju Kotlujevac, a gradske vlasti se nadaju da će taj projekat biti završen do kraja kalendarske godine, nakon čega postoji najava da se tom projektu doda i izgradnja kuća koje su namenjene romskoj populaciji u našem gradu.

 

 

Prethodni članci

Leave a Comment