Održan Tehnomedia turnir “FIFA 2022“

U zaječarskom naselju Ključ 3 na košarkaškom terenu održan je Tehnomedia turnir “FIFA 2022“. Ljubitelji fudbalskog gejminga imali su priliku da iskažu svoje veštine, takmičarski duh i osvoje vredne nagrade. Publika je uživala.

Turnir je dobar. Igrači su odlični, neke i poznajem. Mnogo je takmičara i navijača i sve u svemu super se zabavljamo. Svaka čast na nagradama i naredni put se prijavljujem kao takmičar,” rekao je Željko Pejčić.

“Meni je prvi put da se takmičim, imao sam lakšeg protivnika i idem dalje. Volim fudbal i samo FIFU i igram, ali ne toliko često. Super je sve organizovano, atmosfera sjajna i odlično se zabavljamo,” kazao je Strahinja.

“Svidja mi se sve. Turnir je interesantan i ovo je nešto novo u našem gradu. Ne organizuje se često ovako nešto za razliku od košarke, fudbala ili odbojke. Nagrade su vredne i taman će da podstaknu ljude koji igraju konstantno igrice da se i oni pokažu u nečemu ako se već ne bave aktivno sportom. Došla sam da podržim druga”, iskrena je bila Katarina.

“Došla sam da vidim kako će moj drug da odigra protiv svog protivnika. Zadovoljna sam, lep je skup i lepo je što je pored basketa ovde organizovano nešto i za mlađe i ljubitelje igrica. U suštini sve mi se ovde sviđa,” rekla je Maša.

Veljko Salkovic

Veljko Salković je učestvovao na našem turniru i prošle godine.
Moram da pohvalim Tehnomediu, jer su pre svega prepoznali značaj elektronskog sporta i aktivno rade na promociji istog. Dobro je organizovan turnir, zanimljiv i drago mi je što sam imao priliku da budem deo svega ovoga. Imam 19 godina i prvi put sam počeo da igram sa 4 godine sa tatom koji mi je i preneo tu ljubav. Aktivno takmičarski igram oko 5 godina. Učestvovao sam uglavnom na ozbiljnim regionalnim turnirima u PES-u pre svega, ali nisam još ušao u profesionalne vode. Više volim definitivno PES, jer je sama igra dosta drugačija i više mi odgovara taj stil. Ove godine je konkurencija odlična i prijatno sam iznenađen. Prijavio sam se pre svega zbog zabave i želje da se nadmećem”, iskren je bio Veljko.

Poklone u vidu gejming opreme, tastatura, miševa, slušalica, fleški i još mnogo toga smo uručili učesnicima turnira. Nagradili smo i najmlađeg takmičara, prvi go i druge u raznim kategorijama.

Nemanja Stošković iz Niša je jedan od srećnih dobitnika i kazao je da ga je poklon od Tehnomedie iznenadio i obradovao.

“Imam u Zaječaru prijatelje i usput sam svratio ovde kod vas da odigram turnir, a za turnir sam čuo putem vaše Instagram stranice. Fenomenalna je organizacija. Već sam igrao u Nišu na vašem turniru u PES-u i tu sam bio jedan od najboljih. Ipak FIFU još treba da učim, da bi bio najbolji. Gejmingom se aktivno bavim poslednjih godina. Idem na turnire i osvojio sam na jednom italijanskom turniru u PES-u i PlayStation 5. Igranje igrica me čini srećnim i to je po meni zanimljiv hobi. Ne igram puno, oko 2 sata dnevno. Tajna je u mentalnoj snazi,” rekao je Nemanja.

Dragomir Jovanović iz Beograda je dobio nagradu za prvi postignuti pogodak.
“Zaječar volim, jer sam ovde išao u školu i ovde mi živi majka. Turnir je odlično organizovan. Igram igrice i to baš ovu, kao hobi. Sve je super.”

Kako je naveo Milan Pavlović, menadžer nabavke u našoj kompaniji i jedan od organizatora, Tehnomedia „FIFA 2022” turnir okupio je 46 učesnika, uručene su vredne nagrade, a novac od kotizacije ide u humanitarne svrhe.

“Zadovoljni smo kako sve protiče. Prijavljeno je 46 učesnika. Najstariji takmičar ima 36 godina, a najmlađi 6. Imamo učesnike iz Niša, Bora, Negotina, Beograda, a Zaječaraca ima najviše. Odličan je odziv i odlična je posećenost. Vidimo da je publika zadovoljna. Nagrade su vredne kao i obično kada je organizator Tehnomedia. Ljubiteljima virtuelnog fudbala podelili smo i utešne nagrade, poklone, a nagradili smo i takmičare i publiku koja je pratila košarku i naš turnir. Sve u svemu još jedan uspešan turnir u organizaciji Tehnomedie. Prošle godine smo organizovali PES, a ove FIFU, na osnovu ankete sa našim kupciima. Odlučili su da ove godine turnir bude FIFA, jer je igrica popularnija od PES-a,” istakao je Pavlović.

Turnir je trajao 8 sati. Takmičenje se održavalo na dva stejdža, a učesnici su pokazali svoje umeće na konzolama i pritom osvojili vredne nagrade. Predstavnici kompanije Tehnomedia d.o.o. su nagradili najbolje i trojicu prvoplasirnih igrača.
Pobednik turnira je Aleksandar Milojević iz Zaječara koji je naglasio da slobodno vreme provodi igrajući igrice i da se gejmingom bavi profesionalno. Šampion je dobio televizor.

Aleksandar Milojević

“Tehnomedia je sve odlično organizovala i svaka čast. Bravo i za humanost, jer sav prikupljen novac dajete u humanitarne svrhe. Hvala vam na ovom lepom poklonu i televizoru. Pohvalio bih i organizatore turnira “Dođi na basket”, jer smo svi drugari i sve u svemu divno smo se proveli večeras. Učestvovao sam na turnirima i u Beogradu i igram gejming profesionalno. Ceo život igram i dnevno izdvojim oko 2 sata za to i moj izbor je uvek FIFA.”

Drugo mesto i mobilni telefon osvojio je Jovan Krcijević iz Bora.
“Sve je odlično. Rezultat nije u prvom planu, bitno je da smo se svi družili. Organizacija je na vrhunskom nivou i dolaziću na vaše turnire i narednih godina. Prvi put učestvujem i zadovoljan sam drugim mestom. Nisam vežbao i nešto se specijalno pripremao, tako da ću naredni put više vremena posvetiti igricama i možda budem i šampion.”

Petar Đorđević iz Zaječara je osvojio treće mesto i gejmersku stolicu.
“Nisam se pripremao uopšte, turnir je humanitaran i to mi se posebno dopalo. Tehnomedia je nama pobednicima uručila vredne nagrade, ali isto tako i publici i takmičarima i hvala na tome. Najvažnije je što smo svi zajedno, družimo se, a ja nastavljam dalje sa košarkom koju treniram već 11 godina. Prvi put sam učestvovao na truniru ovog tipa i želeo sam da se oprobam malo u FIFI i zadovoljan sam rezultatom.”

Najvažniju sporedna stvar na svetu, fudbal, možete se igrati i putem video igrica, a FIFA 22, fudbalski gejming je najpopularnija zabava u šta smo se uverili na licu mesta. Tehnomedia je organizovala pravi sportski dan za pamćenje. Fantastična atmosfera, takmičarski duh i druženje obeležili su ovaj sportski događaj.

Na našem štandu pripremane su i sveže, vruće, najzdravije kokice bez ulja u aparatima Ariete i Clatronic i Rasel Hobs za degustaciju.

Sva prikupljena novčana sredstva od kotizacija namenjena su humanitarnoj organizaciji “Srbi za Srbe”. Posetioci, navijači kao i sami učesnici su tokom turnira donirali sredstva na licu mesta u kutiji koja se nalazila na našem stolu.
Organizovali smo i nagradnu igru za publiku i najsrećniji su dobili vredne poklone iznenađenja, poput aparata za kokice i drugo.

Dušica Vidanović redovno prati basket i naše turnire, a svoje utiske je podelila sa nama.

“Hvala vam na poklonu, aparatu za kokice i prijatno ste me iznenadili. Moja deca obožavaju kokice i dobro je došao. Odgovor na vaše pitanje sam znala odmah, jer kod vas kupujem sve što mi je potrebno i pratim vas. Moj sin igra ovde, tako da sam u toku sa zbivanjima i na jednom i na drugom terenu.”

Humanitarni Tehnomedia FIFA turnir je održan u okviru tradicionalnog turnira “Dođi na basket” čiji su organizatori omladina Kotlujevca i Sportski savez grada Zaječara.

Turnir u e-football-u u organizaciji Tehnomedie održava se drugu godinu zaredom. Prošle godine svoja igračka umeća takmičari su pokazali u igrici PES. Naš karavan je posetio mnoge gradove u Srbiji i organizovao turnire. U Beogradu, Nišu, Čačku, Zaječaru… Do narednog turnira vežbajte, jer su mnoge studije pokazale da igranje igrica utiče na koncentraciju i kreativnost, a sve što vam je potrebno za gejming možete nabaviti u Tehnomedia prodavnicama. Ko zna možda baš Vi osvojite neku vrednu nagradu na narednom turniru.

Gejming je doživeo procvat u digitalnoj revoluciji, a e-sport je na samo korak od ulaska na Olimpijske igre. Verovali ili ne gejming industrija je više prihodovala proteklih godina od filmske i muzičke industrije zajedno.

Prethodni članci